Eminem odmieta povolenie použitia svojej hudby v kampani republikánskeho kandidáta

NETKY.SK • 29 August 2023, 10:14 • 2 min
Eminem odmieta povolenie použitia svojej hudby v kampani republikánskeho kandidáta

Washington: Významný americký raper Eminem dal jasne najavo, že si nepraje, aby jeho hudba znela v kampani nádejného republikánskeho prezidentského kandidáta Viveka Ramaswamyho. Tento požiadavok zaznel počas posledných dní a otvára diskusiu o vplyve hudby v politickom prostredí.

slovakia

left justify in out

Organizácia na ochranu autorských práv BMI (Americká organizácia na ochranu hudobníkových autorských práv) oznámila, že Eminem - skutočným menom Marshall B. Mathers III. - vyslovil námietku proti použitiu jeho hudby v kampani Ramaswamyho. Podľa oficiálneho vyhlásenia od BMI, Eminem požiadal, aby všetky jeho skladby boli odstránené zo zoznamu hudby licencovanej pre Ramaswamyho kampaň.
Táto udalosť prináša nový rozmer do politických kampaní, kde sa hudba často používa na podporu kandidátov a zdôraznenie ich posolstiev. Eminemov krok môže otvoriť dvere pre ďalších umelcov a hudobníkov, aby si stanovili podmienky pre využitie svojej tvorby v politických kontextoch.
Ramaswamy, ktorý sa presadil ako úspešný podnikateľ v oblasti biotechnológií, momentálne súťaží v republikánskych primárkach. Napriek jeho nováčikovskej pozícii v politike, získava čoraz viac priazne v prieskumoch verejnej mienky. Jeho kampaň sa stala ešte zaujímavejšou po jeho nedávnom prejave v rámci prvej debaty, v ktorej kritizoval svojich súperov.
Väčšia pozornosť je teraz upriamená na otázku, ako umelci ovplyvňujú politické procesy, a ako by sa mohla táto situácia odraziť na kampani Ramaswamyho. Bez ohľadu na výsledok tejto kontroverzie, je jasné, že vzťah medzi hudbou a politikou zostáva aktuálnym a diskutovaným témou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies