Panna Mária sa údajne zjavuje v Dechticiach už dvadsať rokov

NETKY.SK • 24 December 2014, 15:35 • 2 min
Panna Mária sa údajne zjavuje v Dechticiach už dvadsať rokov

DECHTICE - Pre údajné zjavovanie Panny Márie niekoľkým vizionárom je obec Dechtice v okrese Trnava už dvadsať rokov pútnickým miestom, na ktoré prichádzajú vždy v prvú nedeľu v mesiaci stovky ľudí z rôznych kútov Slovenska.

slovakia

left justify in out

Cirkev sa k údajným zjaveniam stavia opatrne, kňazi nemajú súhlas na miestach zjavení celebrovať sväté omše. Pred pätnástimi rokmi zriadila teologicko – pastoračnú komisiu na skúmanie hodnovernosti tvrdení osôb o mimoriadnych javoch v Dechticiach, jej výsledky však nikdy neprezentovala. Vrch Boričky dodnes nie je cirkvou uznaným pútnickým miestom.

 

Do Dechtíc v súčasnosti prichádza na púte asi dvetisíc ľudí. Zo začiatku vznikali medzi domácimi a pútnikmi konflikty, dnes sú vzťahy pokojnejšie. ,,Dá sa povedať, že sme si zvykli a niektoré veci aj prehliadame,“ povedal starosta Karol Zachar. Obec umožňuje pútnikom využívať bezplatne toalety v miestnom kultúrnom dome. Z pútí a pútnikov nemá obec žiadne príjmy, čo niektorí domáci kritizujú. Pred časom samospráva upustila aj od vyberania parkovného za autobusy a osobné autá. 

 

O zjavení Panny Márie ako prvý informoval v decembri 1994 vtedy 15 – ročný Martin Gavenda. Časom sa k nemu pridali ďalší ľudia, ktorí tvrdili, že na rozdiel od Gavendu Pannu Máriu nevidia, ale počujú. Najskôr sa začali v dedine stretávať členovia modlitbového spoločenstva, časom sem začali prúdiť davy pútnikov. Počas pravidelných pútí vizionári tlmočia prítomným posolstvá od Panny Márie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies