Pandie dvojičky z viedenskej zoo sú samček a samička

NETKY.SK • 6 September 2016, 13:19 • 2 min
Pandie dvojičky z viedenskej zoo sú samček a samička

VIEDEŇ - Dvojičky pandy veľkej, ktoré prišli pred mesiacom na svet v zoologickej záhrade vo viedenskom Schönbrunne, sú brat a sestra. Oznámila to dnes riaditeľka ZOO Dagmar Schratterová s tým, že pohlavie mláďat sa im podarilo zistiť z fotografií.

slovakia

left justify in out

"Je to chlapec a dievča," citovala ju agentúra AP. Zdôraznila, že radosť majú najmä zo samičky, pretože všetky tri mláďatá, ktoré už Yang Yang so samcom Long Hui priviedli na svet v minulosti, boli samčeky.

 

Nie je prekvapivé, že zistiť pohlavie pandích mláďat trvalo mesiac. Ich príchod na svet sledovali zamestnanci zoo iba cez kamery. A hoci mláďatá odvtedy výrazne pribrali a vyrástli, keď sa narodili, boli drobučké - vážili iba 100 gramov a merali približne 10 centimetrov.

 

 

 

Panda veľká pochádza zo strednej Číny a žije v hornatých oblastiach, napríklad v čínskej provincii S'-čchuan a v Tibete. Stala sa národným symbolom Číny. Má veľmi slabú pôrodnosť v prírode aj v zajatí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies