Pakistanská láska: "Britka" kruto donútila svoju mladistvú dcéru k sobášu a sexu zo starším mužom

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 15:15 • 2 min
Pakistanská láska: "Britka" kruto donútila svoju mladistvú dcéru k sobášu a sexu zo starším mužom

BIRMINGHAM - Súd v anglickom Birminghame poslal na štyri a pol roka za mreže ženu, ktorá donútila svoju mladistvú dcéru k manželstvu so starším príbuzným v Pakistane. Prípad je prvým úspešným súdnym stíhaním takéhoto druhu, píše spravodajský portál BBC.

slovakia

left justify in out

Dnes už 19-ročná mladá žena tvrdí, že keď mala 13 rokov, matka ju donútila k pohlavnému styku so spomínaným mužom, aby otehotnela, čo bolo potvrdením ich "manželskej zmluvy". Neskôr však podstúpila interrupciu. V septembri 2016, keď mala 17 rokov, ju zase matka oklamala, aby vycestovala do Pakistanu. Dievča si myslelo, že idú na rodinnú dovolenku, namiesto toho ju tam však donútili vydať sa za zmieneného muža, ktorý mal vtedy 36 rokov. Dcéra odsúdenej proti svadbe protestovala, jej matka sa jej však vyhrážala, že jej spáli pas, a napadla ju. Sociálnu službu a políciu na prípad upozornil otec dievčaťa, ktorý sa s jej matkou dávnejšie rozviedol.

Sudca Patrick Thomas sa počas pojednávania vyjadril, že odsúdená štyridsiatnička svoju dcéru "kruto oklamala". "Bola vystrašená, sama, držaná proti jej vôli, donútená k manželstvu, ktorého sa bála. Museli ste vedieť, že sa tak cítila. Aj napriek tomu ste v tom pre vlastné zámery pokračovali," uviedol sudca. Prokurátorka Deborah Gould pred prítomnými zase na súde prečítala vyhlásenie obete, ktorá sa v ňom vyjadrila, že je hrdá na to, že sa rozhodla vyjsť s pravdou von a vyzvala dievčatá v podobnej situácii, aby sa nebáli požiadať o pomoc.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies