Pahor: Slovinsko sa bude angažovať za členstvo Turecka v Európskej únii

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 18:59 • 2 min
Pahor: Slovinsko sa bude angažovať za členstvo Turecka v Európskej únii

ĽUBĽANA - Slovinsko podporuje Turecko na jeho ceste k začleneniu sa do Európskej únie. Vyplýva to z vyjadrenia slovinského prezidenta Boruta Pahora počas oficiálnej návštevy tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana v Slovinsku.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií tamojších médií a tlačovej agentúry APA hostiteľ pri tejto príležitosti zdôraznil, že Slovinsko si veľmi želá vstup Turecka do európskych integračných štruktúr. Poznamenal, že vzhľadom na pomalosť procesu prístupových rokovaní by sa mal zvážiť špecifický štatút pre Turecko. Kým však právo Európskej únie takýto štatút nepredpokladá, bude sa Slovinsko angažovať za členstvo v Turecka v Európskej únii, dodal Borut Pahor.
     

Obaja štátnici označili bilaterálne slovinsko-turecké vzťahy za vynikajúce. Štáty, ktoré uzavreli pred štyrmi rokmi dohodu o strategickom partnerstve, vidia priestor na ďalšie rozšírenie hospodárskej spolupráce, a to tak pri spoločnom vystupovaní v tretích krajinách, ako aj v investičnej oblasti.
     

Najvyššieho tureckého predstaviteľa, ktorý zavítal do Slovinska po trojročnej prestávke, keď tu v roku 2012 bol na návšteve ešte ako premiér, sprevádza početná hospodárska delegácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies