Lionel Messi by mal figurovať v základnej zostave Miami v zápase proti Atlante

NETKY.SK • 25 Júl 2023, 09:00 • 2 min
Lionel Messi by mal figurovať v základnej zostave Miami v zápase proti Atlante

MIAMI - Argentínsky futbalista Lionel Messi by mal prvýkrát nastúpiť v základnej zostave Interu Miami v pohárovom zápase proti Atlante United. Ten je na programe v noci z utorka na stredu SELČ. V pondelok to uviedol tréner tímu MLS Gerardo Martino.

slovakia

left justify in out

Messi debutoval v drese Miami v piatkovom stretnutí v rovnakej súťaži proti mexickému Cruz Azul, na ihrisko však prišiel ako striedajúci hráč v 54. minúte. Hviezdny Argentínčan napokon v štvrtej minúte nadstaveného času rozhodol gólom z priameho kopu o víťazstve svojho tímu 2:1. Na svoj prvý zápas v novom drese nastúpil aj jeho bývalý spoluhráč z Barcelony, stredopoliar Sergio Busquets.

"Je veľmi pravdepodobné, že Leo aj Busi budú hrať viac. Dokonca si myslím, že v takom prípade zmeníme dynamiku a možno pôjdu od začiatku. Ale všetci vieme, že keď bude Leo štartovať, tak čas, o ktorom sa hovorí, je 90 minút. Všetko však bude závisieť od toho, ako sa budú cítiť. Je to len druhý zápas, ktorý budú hrať," citovala trénera Martina agentúra AFP. 

Argentínsky kouč uviedol, že mužstvo stále pracuje na zmenách spôsobených príchodom Messiho a Busquetsa. K dvojici sa čoskoro pripojí ďalší bývalý hráč Barcelony, obranca Jordi Alba. "Už sme začali pracovať na zmene našej hry, ale je jasné, že s Busquetsom, Jordim a Leom na tom budeme musieť pracovať ďalej. Taktiež musíme popracovať na všeobecnom zvýšení úrovne tímu," dodal Martino.

V prípade výhry proti Atlante postúpi Inter do vyraďovacej fázy Leagues Cupu, pohárovej súťaže, v ktorej štartujú všetci účastníci MLS a najvyššej mexickej ligy. V prípade neúspechu budú mať hráči Miami voľno do 21. augusta, keď ich čaká zápas zámorskej ligy MLS proti Charlotte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies