Ozbrojení lupiči si z múzea vo Verone odniesli 17 malieb

NETKY.SK • 21 November 2015, 09:49 • 2 min
Ozbrojení lupiči si z múzea vo Verone odniesli 17 malieb

RÍM - Múzeum umenia v talianskom meste Verona prepadli vo štvrtok večer ozbrojení lupiči, ktorým sa podarilo ukoristiť 17 malieb rôznych autorov vrátane Tintoretta, Petra Paula Rubensa či Andreu Mantegnu. Informoval o tom tamojší starosta Flavio Tosi, ktorého dnes cituje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trojčlenná skupina lupičov podľa neho prepadla múzeum na hrade Castelvecchio v čase uzatvárania expozície, no ešte pred tým, ako bol spustený nočný poplašný systém. Riaditeľka múzea Paola Mariniová odhadla hodnotu ukradnutých obrazov na 15 miliónov eur. Podľa Tosiho išlo o profesionálov, ktorí "vedeli, čo majú vziať".

 

Tlačová agentúra Ansa uviedla, že obrazy odnášali dvaja z lupičov, zatiaľ čo tretí ohrozoval zbraňou pokladníka a ozbrojeného strážcu múzea. V expozícii sa v tom čase už nenachádzali žiadni návštevníci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies