U2 vydali novú skladbu v spolupráci s indickým producentom

NETKY.SK • 22 November 2019, 11:51 • 2 min
U2 vydali novú skladbu v spolupráci s indickým producentom

BRATISLAVA - Írska hudobná skupina U2 sa ešte určite nechystá skončiť. Kapela zverejnila novú skladbu Ahimsa. Na novinke sa podieľali aj indický muzikant a producent A. R. Rahman a jeho dve dcéry.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdvaročný spevák Bono Vox pre indickú verziu časopisu Rolling Stone prezradil, že pieseň je o "láske a mieri". "Chce to veľa odvahy, aby sa človek neprikláňal k násiliu. Chce to veľa sily. Nie je to slabosť," povedal.  Ahimsa je prvou novou skladbou kapely od vydania albumu Songs of Experience, ktorý sa dostal na trh 1. decembra 2017.

 


U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú 14 štúdioviek. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. 

 

Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies