Otrasné: Deti našli 10 mŕtvych so spútanými rukami a zaviazanými očami

NETKY.SK • 19 September 2013, 12:56 • 2 min
Otrasné: Deti našli 10 mŕtvych so spútanými rukami a zaviazanými očami

BAGDAD - Telá desiatich mladých Iračanov so spútanými rukami a zaviazanými očami našli dnes vo východnej časti Bagdadu miestne deti. Muži boli podľa všetkého popravení strelou do hlavy, informovala podľa agentúry Reuters iracká polícia.

slovakia

left justify in out

Miestni obyvatelia uviedli, že pozornosť detí upútal nezvyčajný pohyb vozidiel pri opustenej budove v oblasti. Vyčkali na ich odchod a potom sa tam išli pozrieť. "Niekoľko detí preliezlo cez múr ... a v jednej z izieb našli desať tiel," citovala agentúra Reuters jedného z policajtov.

Doposiaľ nebolo jasné, kto je páchateľom zločinu. Občianska vojna v susednej Sýrii povzbudila sunnitských povstalcov v Iraku, ktorí využívajú všeobecnú nespokojnosť sunnitskej menšiny obyvateľstva.

V Iraku zaznamenali v poslednom čase niekoľko incidentov, ktoré naznačujú opätovné zapojenie sa šiitských milícií do násilností. Podľa OSN prišlo od augusta v násilnostiach o život približne 800 Iračanov, najhoršia situácia je v Bagdade a jeho okolí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies