Otec zachránil svojho malého syna v poslednej chvíli

NETKY.SK • 20 Apríl 2019, 08:04 • 2 min
Otec zachránil svojho malého syna v poslednej chvíli

SYDNEY - Otec 14-mesačného syna musel odohnať niekoľko divých psov, aby zachránil svoje dieťa, ktoré sa jeden z nich snažil odvliecť z ich karavanu v Austrálii. Rodina práve spala, keď sa do ich kempingového karavanu na Veľkom piesočnom ostrove v štáte Queensland vplížil jeden pes dingo.

slovakia

left justify in out

Rodičov zobudil plač dieťaťa, ktoré pes ťahal preč a zvuky sa tak pomaly vzďaľovali. Otec vybehol von a musel odohnať niekoľko divých psov, aby chlapca zachránil.

 

obrazok


Dieťa s hlbokými reznými ranami na hlave previezli v piatok v skorých hodinách letecky do nemocnice. Podľa záchranárov ide tento rok už o tretí prípad, keď psy na ostrove napadli dieťa. Nebyť rýchlej reakcie otca, mohli byť zranenia chlapca podľa záchranárov ešte vážnejšie.

Veľký piesočný ostrov, ktorý je zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO, je obľúbenou turistickou destináciou.

 

obrazok

 

Dingo austrálsky je austrálska psovitá šelma. Pravdepodobne vznikol zo psa domáceho počas posledných 10 000 rokov a je teraz schopný žiť v mnohých prírodných terénoch. Loví raz denne za súmraku. Mladé samce bývajú samotárske a potulné. Dospelí dingovia obvykle tvoria ustálené svorky, ale tam, kde je populácia riedka a silno roztrúsená, žijú skôr v pároch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies