Organizácia islamskej spolupráce odsúdila masaker v Orlande

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 07:01 • 2 min
Organizácia islamskej spolupráce odsúdila masaker v Orlande

ISTANBUL - Najväčší celosvetový orgán zoskupujúci moslimské štáty, Organizácia islamskej spolupráce (OIC), odsúdil dnes masovú streľbu v meste Orlando v americkom štáte Florida, varoval však pred "politickými kampaňami a samoúčelnými agendami" v období prichádzajúcom po tejto tragédii, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V dnešnom vyhlásení organizácie zastrešujúcej 57 krajín sa uvádza, že "masaker, tak strašný ako je, sa nemôže vytrhávať zo svojho kontextu ako domáceho amerického incidentu".

 

Združenie moslimských štátov ďalej vyjadrilo obavy nad "unáhlenými rozsudkami" a "islamofóbnym diskurzom", ktoré sa objavili skôr, než sa plne vyšetrili motívy a príčiny útoku, pri ktorom zomrelo 49 ľudí.

 

Vo vyhlásení OIC ďalej tlmočila sústrasť rodinám obetí tohto "hrozného činu". Zdôraznila, že učenie islamu je založené na mieri a tolerancii a terorizmus je zločinom proti ľudskosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies