AKTUALIZÁCIA: Peter Kovařík: Santusová svojím prístupom zmarila vyšetrovanie

NETKY.SK • 13 August 2021, 14:18 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Peter Kovařík: Santusová svojím prístupom zmarila vyšetrovanie

Vo štvrtok 12. augusta zasahovala NAKA v dome Petra Petrova, prezývaného Tiger, po ktorom bolo vyhlásené pátranie. Došlo k jeho zadržaniu. Podľa Prezidenta PZ SR Kovaříka dnešné zadržanie hľadaného Petra Petrova jasne ukazuje, že príslušníci NAKA konajú zákonne v prospech slovenských občanov.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 13. augusta 16:50

Kovařík dodal, že posledná akcia NAKA bola dôkazom vysokej profesionality, ktorá pomôže vyšetrovateľovi NAKA pri posune v objasňovaní závažnej ekonomickej trestnej činnosti poškodzujúcej štátny rozpočet.

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ: Peter Kovařík tvrdí, že trval na dodržiavaní predpisov

Kovařík je rád, že sa NAKA podarilo ustáliť informácie o mieste, kde sa Peter Petrov nachádzal a môže s ním pokračovať v začatých procesných úkonoch. Podotkol, že obvinená osoba sa od začiatku vyšetrovania na NAKA dostavovala na predvolania, až do zásahu Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR (ÚIS MV SR). Podľa neho vyšetrovateľka UIS MV SR Diana Santusová svojím prístupom zmarila vyšetrovanie nielen sebe, ale výrazne skomplikovala rozpracovaný prípad aj vyšetrovateľovi NAKA.

 

„Som kritizovaný, že som mal zmariť akciu UIS MV SR, odmietam tieto tvrdenia a dokážem to aj pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Dnešné zadržanie hľadanej osoby jasne ukazuje, že príslušníci NAKA konajú zákonne v prospech občanov SR.“ 
 

Pred tromi týždňami vyhlásili pátranie po svedkoch veľkých káuz. Išlo o Mateja Zemana a Petra Petrova, prezývaného Tiger.  Podľa informácií televízie TA3 včerajší zásah súvisí s vyšetrovaním verejných obstarávaní pre ministerstvá vnútra a práce, sociálnych vecí a rodiny. Zeman aj Petrov sú obvinení z krivej výpovede, krivej prísahy a marenia spravodlivosti.

 

Počas vlady Smeru posobila v rezorte vnutra zlocinecka skupina



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies