Orbán a Babiš kritizujú EÚ kvôli migrantom. Skontrolovali zabezpečenie hraníc

NETKY.SK • 22 September 2021, 19:44 • 2 min
Orbán a Babiš kritizujú EÚ kvôli migrantom. Skontrolovali zabezpečenie hraníc

BUDAPEŠŤ - Maďarský premiér hovorí dokonca o zrade a odmieta prístup únie, ktorá podľa jeho slov tvrdí, že Afgancov treba pustiť do Európy.

slovakia

left justify in out

Afganci opúšťajúci svoju vlasť sa pokúšajú dostať ďalej do Európy cez Maďarsko, pričom sa očakáva, že tlak na jeho južné hranice bude stúpať. Povedal to v stredu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán po tom, čo sa bol spolu s českým premiérom Andrejom Babišom pozrieť na zabezpečenie maďarsko-srbskej hranice pri obci Röszke.

 

img

 

Babiš, ktorý v stredu pricestoval na dvojdňovú návštevu Maďarska, vyhlásil, že Európska únia (EÚ) sa zaoberá množstvom zbytočných vecí. Ako príklad uviedol kvóty na prijímanie migrantov, pričom však Brusel neberie do úvahy iné navrhované riešenia. "Je potrebné zasiahnuť voči prevádzačom a poskytnúť pomoc mimo Európy - tam treba zastaviť migračnú vlnu," citovala slová predsedu českej vlády agentúra MTI.

 

Prečítajte si tiež: Grécko otvorilo špeciálny tábor pre migrantov. Platia tam mimoriadne bezpečnostné opatrenia

 

Orbán po prehliadke hraničného úseku skonštatoval, že zábrany sú odolné, avšak časom bude možno potrebné posilniť hliadky"Slabým článkom je Brusel, ktorý tvrdí, že Afgancov odchádzajúcich z Afganistanu treba vpustiť do Európy," dodal maďarský premiér. Tento postoj EÚ zároveň označil za zradu a opakovane vyzval, že pomoc treba poskytovať tam, kde sú problémy a nie voziť problémy do únie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies