Orbán nechce unáhliť vstup Maďarska do eurozóny

NETKY.SK • 29 Február 2016, 10:33 • 2 min
Orbán nechce unáhliť vstup Maďarska do eurozóny

BUDAPEŠŤ- Diskusiou budúcich rokov bude, či Maďarsko chce prehĺbiť eurointegráciu v rámci akýchsi "spojených štátov európskych" a v rámci nich k eurozóne, alebo bude naďalej viesť samostatnú hospodársku a národnú politiku.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Budapešti na pôde ministerstva zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov pred vedúcimi maďarských misií predseda vlády Viktor Orbán.

 

Podľa spravodajského servera hvg.hu premiér povedal, že v tejto otázke nechce zaujať stanovisko, avšak pripomenul, že podľa maďarskej ústavy platidlom maďarského hospodárstva je forint a k zmene základného zákona je potrebná dvojtretinová väčšina.

 

Orbán v prejave chválil výkon maďarskej ekonomiky a zdôraznil, že výrazný podiel na ňom má práve maďarská diplomacia. Pripomenul, že v roku 2015 maďarský export stúpol medziročne o 7,4 %. Investície prichádzajúce do Maďarska vlani lámali rekordy, od zmeny režimu do polovice roka 2015 ich prišlo za 80 miliárd eur, z toho iba vlani v hodnote 6 miliárd eur.

 

Ministerský predseda vyzval diplomatov, aby povzbudzovali a prinášali ďalších zahraničných investorov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies