Optimizmus, liek na všetko

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 11:00 • 2 min
Optimizmus, liek na všetko

BRATISLAVA – Trápi vás vyššia hladina cholesterolu či krvný tlak? Už ste vyskúšali všetko možné, ale nie a nie sa priblížiť lepším výsledkom? Máme pre vás zaručený tip, ktorý určite pomôže. Zabudnite na lieky, zaberá optimizmus! A to neskutočne dobre.

slovakia

left justify in out

Aký je váš pohľad na život? Ste optimista? Potom vám gratulujeme! Vystavujete sa ďaleko menšiemu riziku, že vás postihne nejaká srdečná choroba. Tiež budete oproti pesimistom žiť oveľa dlhšie. Pretože pesimizmus spôsobuje práve spomínaný zvýšený cholesterol a dokonca má na svedomí aj povestný krvný tlak. Zdá sa vám to ako nezmysel? Americkí vedci predstavili dôkaz.

 

Podľa ich výskumu, behom ktorého podrobili testom sto tisíc jedincov prevažne ženy, sa preukázalo, že prístup k životu má naozaj vplyv na ľudské zdravie aj dĺžku života. Optimisti znižujú o 9 % riziko srdcových chorôb, takže majú väčšiu šancu na dlhší a spokojnejší život. Ste prekvapený? Zavrite ústa a nabudúce skúste aj negatívne veci vidieť v trochu ružovejších farbách. Prinesie vám to aj ďalší úžitok. Aký?

 

Výskum odhalil aj to, že optimisti viac cvičia a sú nielen štíhlejší, ale vynikajú aj lepšou fyzickou kondíciou – v porovnaní s tými, koho životné etapy sprevádza cynizmus. „ Väčšina našich výsledkov ukazuje, že výrazné a dlhodobé negatívne postoje sú zdraviu nebezpečné,“ hovorí docentka Hilary Tindle, autorka výskumu z University of Pittsburgh.

 

Takže, keď vás nabudúce zase naštve šéf, berte to skôr s humorom, pretože vás vlastne potrestá dva krát. Budete mať zlú náladu a ešte sa to podpíše na vašom zdraví. Podľa odborníkov dokonca negatívne emócie môžu do tela vypúšťať aj chemické zlúčeniny. To vám za to ten šéf stojí? Asi nie, však?

 

Kúzlo a sila dobrej nálady

Už nebudete nervózny, keď budete meškať na pracovné stretnutie? Alebo keď vás pri prechádzaní ulicou budú zdržiavať smetiari uprostred cesty? Dobrý začiatok!

 

Možno sa budete musieť najskôr naučiť mať pozitívny a optimistický prístup k životu, môže to byť pre vás aj veľká zmena. Ale pamätajte si, že všetko má svoj dôvod, občas aj to zlé môže byť k niečomu dobré. Keď pôjdete nabudúce k lekárovi, môže vás dotyčný v bielom plášti príjemne prekvapiť výsledkom testu na cholesterol. Ale kto neskúsi, neuverí...

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies