PL: Staronový nováčik z Fulhamu ukradol body Liverpoolu!

NETKY.SK • 6 August 2022, 17:51 • 2 min
PL: Staronový nováčik z Fulhamu ukradol body Liverpoolu!

LONDÝN – Futbalisti FC Fulham v bránke so Slovákom Marekom Rodákom sa postarali hneď v úvodnom kole Premier League o prekvapenie, keď v sobotu na domácom štadióne remizovali s vicemajstrami z Liverpoolu 2:2.

slovakia

left justify in out

Mitrovič hviezdil v drese Fulhamu, za Liverpool sa presadil Nunéz a Salah

 

"Chalupári" sa zvučného mena súpera nezľakli a od začiatku duelu to boli oni, ktorí sa snažili tlačiť do zakončenia. Prvé prišlo už v úvodnej minúte, ale Mitrovič minul bránku. Po štvrťhodine dostal loptu do siete Luis Diaz, ale gól neplatil pre ofsajd Andrewa Robertsona. Fulham bol aktívnejší, výborne napádal súpera a zdvojoval až strojoval Salaha, čím ho v prvom polčase takmer úplne vypojil z hry. Domácim vyšiel v 32. minúte rýchly brejk a po centri z pravej strany sa hlavou presadil Mitrovič.

 

Liverpool si vypracoval prvú tutovku až potom, no Diaz z uhla opečiatkoval len žrď. Aj Alissonovi pomohla konštrukcia bránky v 57. minúte po strele Neeskensa Kebana. V druhom polčase už boli aktívnejší hostia, ktorí sa snažili zvrátiť duel a Rodák mal plné ruky práce. V 64. minúte nestihol zasiahnuť po zakončení striedajúceho Nuneza, ktorý skóroval pri premiére v Premier League. Fulham však nezložil zbrane a opäť ho potiahol Mitrovič, ktorý si po chybe obrany hostí nabehol do šestnástky aj na koleno Virgila van Dijka. Penaltu potvrdil i VAR a srbský kanonier sa z nej nemýlil - 2:1. Body sa nakoniec delili, v 80. minúte zúročil tlak Liverpoolu a nedorozumenie domácich stopérov Salah. V nadstavenom čase zachránila Rodáka druhýkrát konštrukcia bránky po strele Jordana Hendersona.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona