Prebehol výsluch chlapca obvineného zo strieľania v škole. Čo malo byť motívom streľby?

NETKY.SK • 4 Apríl 2024, 20:30 • 2 min
Prebehol výsluch chlapca obvineného zo strieľania v škole. Čo malo byť motívom streľby?

Dvanásťročný chlapec podozrivý zo zastrelenia spolužiaka a zranenia dvoch rovesníčok vo fínskej škole uviedol, že ho motivovalo šikanovanie, uviedla polícia v čase, keď v celej krajine viali vlajky na pol žrde.

slovakia

left justify in out

Fínsko sa ocitlo v smútku po tom, čo 12-ročný chlapec prišiel v utorok 2. apríla ráno do školy Viertola v meste Vantaa, ktoré leží severne od hlavného mesta Helsinki, ozbrojený strelnou zbraňou. Štátne úrady a inštitúcie dostali príkaz spustiť vlajky na počesť obetí a poslanci parlamentu vzdali úctu. Pred školou zostalo v snehu more sviečok a kvetov.

Podozrivý počas výsluchu polícii povedal, že bol šikanovaný, uviedla polícia a dodala, že to potvrdzujú výsledky predbežného vyšetrovania. Zároveň uviedla, že po streľbe podozrivý pokračoval v ohrozovaní študentov, ktorí boli na ceste do školy v Siltamäki v Helsinkách.

"Od streľby vo Viertole sa polícia dozvedela o mimoriadne veľkom počte rôznych hrozieb, ktoré polícia dôkladne vyšetruje a všetky berie veľmi vážne," uviedla polícia. Revolverová pištoľ použitá pri streľbe patrila blízkemu príbuznému, v súvislosti s ktorým sa vyšetruje samostatný trestný čin strelnej zbrane.

Vzhľadom na vek podozrivého sa podľa fínskeho práva nepovažuje za trestne zodpovedného, čo znamená, že nemôže byť zatknutý ani zadržaný. Polícia uviedla, že po policajných výsluchoch a predbežných vyšetrovacích opatreniach bolo dieťa odovzdané orgánom sociálnej starostlivosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: The Guardian
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies