Opozícia aj naďalej mieni poukazovať na chyby vlády Roberta Fica

NETKY.SK • 19 September 2013, 17:45 • 2 min
Opozícia aj naďalej mieni poukazovať na chyby vlády Roberta Fica

BRATISLAVA - Opozícia bude aj naďalej poukazovať na chyby vlády Roberta Fica (Smer-SD). Povedali to dnes zástupcovia opozície po tom, ako poslanci vládnej strany podržali v premiérskom kresle svojho šéfa.

slovakia

left justify in out

"Poslanci Smeru vyjadrením dôvery Robertovi Ficovi vyjadrili podporu aj slovenskému plynárenskému podvodu. Podvodu na občanoch, na tých, ktorí očakávali istoty," vyhlásil predseda KDH Ján Figeľ. Správanie premiéra a jeho poslancov označil za arogantné. "Premiér ignoruje parlamentnú demokraciu. Toto tu 23 rokov nebolo," poznamenal. Zdôraznil, že "arogancia, ignorancia a zneužívanie moci nepatria na čelo štátu".

KDH podľa neho naďalej vyzýva Fica, aby upustil od rozhodnutí, ktoré 4. septembra "narýchlo, bez analýz, polotajne vo vláde" prijal so svojimi kolegami. Pripomenul, že minister hospodárstva Tomáš Malatinský pochyboval o výhodnosti toho, aby štát úplne prevzal materskú spoločnosť SPP. "Nedáme dýchať tomuto ani inému kšeftu," zdôraznil šéf SDKÚ-DS Pavol Frešo. Odsúdil neprítomnosť premiéra na rokovaní o návrhu na jeho odvolanie. Poukázal na to, že z doterajších premiérov si žiadny nedovolil nesedieť v pléne pri pokuse o odvolanie. "Robert Fico tu nebol, lebo mal strach obhájiť svoje kroky," myslí si Frešo. Dodal, že Smer-SD v parlamente nezastupuje záujmy ľudí, iba záujmy finančných špekulantov. "Dnešným hlasovaním prehral zdravý rozum, občania a vyhrala arogancia finančných skupín," vyhlásil predseda Mostu-Híd Béla Bugár. Dodal, že jeho strana bude naďalej poukazovať "na konkrétne svinstvá", ktoré urobí vláda. Zároveň odmietol premiérove tvrdenia, že opozícia neprišla so žiadnymi riešeniami na zníženie straty SPP. Podľa Bugára by stratu znížili napríklad adresnejšie dotácie pre sociálne slabších.

Igor Matovič z OĽaNO považuje snahu o úplné prevzatie materskej spoločnosti SPP za zločin na "entú". Uviedol, že pred rokom mohol premiér Fico odkúpiť spoločnosť s reálnou hodnotou. "Firmu, v ktorej bolo niečo, z čoho by štát mal obrovský úžitok," povedal s tým, Fico však namiesto toho nechal SPP kúpiť "kamarátom-zbohatlíkom". "A teraz po roku urobil z SPP to, že obsah nechal zbohatlíkom a obal, ktorý nemá žiadnu hodnotu, chce prevziať späť," uviedol Matovič, podľa ktorého chce teraz Fico za tento prázdny obal platiť ročne desiatky miliónov eur. "Takýto podvod urobil na ľuďoch. Do rúk štátu chce vziať len niečo, čo ho bude stáť peniaze," doplnil. Šéf klubu OĽaNO Jozef Viskupič poďakoval všetkým opozičným politikom, ktorí "napriek obrovskej presile" vydržali 41-hodinový maratón mimoriadnej schôdze. Predstavitelia KDH, SDKÚ-DS a Mostu-Híd odsúdili bitky v parlamente, spolu s OĽaNO neschvaľujú ani alkohol v zákonodarnom zbore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies