Olympijské odvetvie BMX racing: Bikrosárka Maniková obsadila 5. miesto, dostať sa chce aj na Olympijské hry

NETKY.SK • 13 Február 2024, 10:20 • 2 min
Olympijské odvetvie BMX racing: Bikrosárka Maniková obsadila 5. miesto, dostať sa chce aj na Olympijské hry

Výborný štart do sezóny 2024 má za sebou slovenská bikrosárka Dominika Maniková. V druhom kole svetového pohára olympijského odvetvia BMX racing, ktoré sa konalo v nedeľu 11.2.2024 v Rotorua na Novom Zélande, obsadila 5. miesto.

slovakia

left justify in out

Dominika patrí od svojich žiackych čias k veľkým slovenským nádejam v tomto športe. Už minulý rok strávila v UCI kempe vo švajčiarskom Aigli, kde s tímom Women Elite Cycling pokračuje v novej kategórii i tento rok, ako pretekárka do 23 rokov. Pri premiérovom štarte na svetovom pohári v novej sezóne vybojovala 9. miesto, druhý deň svoj výsledok ešte vylepšila a prebojovala sa až do finále, v ktorom skončila na 5. priečke.

"Sezóna 2024 pre mňa začala celkom dobre. Po zimnej príprave, ktorej som sa od môjho pádu v Argentíne naplno venovala, som na Nový Zéland prišla s určitými očakávaniami, a tie sa mi v nedeľu podarilo aj naplniť. Úroveň bola celkom vysoká a dostať sa z rozjázd nebolo jednoduché. Na dráhe sa mi jazdilo veľmi dobre a podmienky, ktoré sme mali, boli takmer perfektné. Teraz už len doladiť malé detaily a za dva týždne znova zabojovať na 3. a 4. kole svetového pohára v austrálskom Brisbane," uviedla po pretekoch Dominika Maniková.

"Kvalifikácia na OH sa končí 15.6.2024, kde sa určí prvých 24 miest. Dominika bude štartovať na svetových pohárov v kategórii ženy U23. V kategórii elitných žien sa od 12.-18.5.2024 predstaví na majstrovstvách sveta BMX, kde je možnosť vyjazdiť si miestenku na olympiádu. Takto cez výsledky je to zložité, keďže pre Slovensko zbiera body ako jediná. Tým je v nevýhode, keďže do kvalifikácie sa započítavajú výsledky trom jazdcom za štát. Situácia bude jasnejšia po majstrovstvách sveta," povedal na margo možnosti kvalifikácie na OH v Paríži Peter Henčl, reprezentačný tréner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Slovenský zväz cyklistiky, Foto: Facebook (BMX Klub Rača)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies