REPORTÁŽ: Pápeža Františka uvidia naživo na omšiach len plne zaočkovaní obyvatelia, ozrejmil minister Lengvarský

NETKY.SK • 20 Júl 2021, 11:07 • 2 min
REPORTÁŽ: Pápeža Františka uvidia naživo na omšiach len plne zaočkovaní obyvatelia, ozrejmil minister Lengvarský

Podmienkou návštevy svätých omší, ktoré bude v septembri na Slovensku celebrovať pápež František, je nevyhnutná plná zaočkovanosť účastníkov. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský.

slovakia

left justify in out

 

Doplnil, že podujatia budú organizované s kapacitou vysoko nad rámec aktuálne platných epidemiologických opatrení.

"Naším spoločným cieľom je vytvoriť podmienky na to, aby si Svätý otec odniesol zo Slovenska pekné spomienky, aby sme spoločne vytvorili podmienky pre jeho sprievod ale aj veriacich, ktorí budú chcieť prežiť hlboký duchovný zážitok. A zároveň, aby sme umožnili čo najväčšiemu počtu ľudí zúčastniť sa na verejných svätých omšiach," povedal minister.

 

img


Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský doplnil, že štátne orgány pri rokovaní s cirkvou zdôraznili, že daná podmienka je jediným spôsobom, ako radikálne neobmedzovať účasť na podujatiach.

 

"Je pre nás dôležité, že sa rozhodlo. Vieme, na čom sme, aby sme mohli pokračovať v prípravách návštevy, do ktorej ostáva len niekoľko týždňov," povedal. Dodal, že prosí verejnosť, aby danú podmienku prijala "v dobrom".

 

img


Hlava katolíckej cirkvi pápež František začiatkom júla potvrdil, že v septembri oficiálne navštívi Slovensko. Návšteva by mala trvať od 12. do 15. septembra 2021.

 

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling vo svojom statuse na sociálnej sieti uvítal oznámenie Vladimíra Lengvarského a opatrenia súvisiace s návštevou pápeža Františka. Ocenil, že podmienkou bude očkovanie. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona