OKTAGON ohlasuje druhý ročník Tipsport GameChangeru!

NETKY.SK • 13 December 2023, 10:00 • 2 min
OKTAGON ohlasuje druhý ročník Tipsport GameChangeru!

Na základe obrovského úspechu prvého ročníka súťaže s celkovou dotáciou jeden milión eur, ktorá sa aktuálne blíži do finále, OKTAGON MMA v spolupráci s Tipsportom oznamujú druhý diel európskej Ligy majstrov v MMA, tentokrát v ľahkej váhe. Spoločne potom pripravili ešte ďalšiu nadstavbu: druhý milión eur si medzi seba rozdelia taktiež fanúšikovia!

slovakia

left justify in out

Vlani touto dobou odpálil OKTAGON s Tipsportom naozajstnú bombu - Tipsport GameChanger. Pyramídu pre 16 zápasníkov welterovej divízie o prize money v celkovej hodnote milión eur. Víťaz si pre seba ukrojí rovných 300-tisíc eur, čo je jedna z najvyšších prémii, ktoré si kedy nejaký športovec na československom území odniesol a zároveň jednu z najväčších prize money v histórii európskeho MMA.
 
Za projektom Tipsport GameChanger bola jednoduchá myšlienka – ukázať, že OKTAGON a Tipsport patria pevne k sebe. Našou značkou sme chceli dať pečiatku niečomu výnimočnému a pevne sa s tým spojiť. Prize money jeden milión eur a 16 mimoriadne motivovaných zápasníkov vytvorilo výbušný mix,“ spomína Brand manager Tipsportu Martin Filip.

 

Prvý ročník Tipsport GameChanger zaznamenal obrovské dosahy a otvoril nám dvere v mnohých európskych krajinách, ktorá sa teraz zaujímajú aj o predaj vysielacích práv. Náhodne spomeniem Grécko, Srbsko, Škandinávia... Je to pre nás i pre bojovníkov obrovský úspech!,“ bilancuje promotér organizácie Ondřej Novotný. „Veľmi sa teším na druhý ročník, ktorý bude ešte väčší, a samozrejme, v niečom možno aj náročnejší,“ dodáva.

 

Druhý ročník MMA Ligy majstrov tentokrát prebehne v ľahkej váhe. Organizátori OKTAGON s Tipsportom túto správu oznámili na tlačovej konferencii OKTAGON TIME 8. decembra v Ostrave, kde zároveň predstavili prvých dvanásť účastníkov. Fanúšikovia organizácie sa môžu tešiť na známe a obľúbené mená ako Paradeiser, Lengál, Dyrschka, Legierski a Wanliss, ku ktorým sa pridávajú nové a veľmi zaujímavé tváre.

 

Na Oktagone 54, ktorý prebehne 2. marca v Ostrave, sa v rámci prvého kola Tipsport GameChanger predstaví napríklad svetový bojovník číslo 39 Daniel Torres z Rakúska, jeho krajan Mochamed Machaev, veterán UFC Makwan Amirkhani z Fínska, Srb Predrag Bogdanovic s neuveriteľným skóre 14-1, Miloš Jančič z Čiernej Hory, Acoidan Duque zo Španielska a Marcel Grabinski, ktorý sa zúčastnil taktiež tohtoročného Tipsport GameChanger vo vyššej váhovej kategórii.
 
V druhom ročníku máme šampiónov rôznych organizácií. Samozrejme, Oktagonu, ďalej KSW, BRAVE, predtým najväčších nemeckých organizácií a tak ďalej... Proste európska MMA Liga majstrov!,“ hodnotí súpisku Ondřej Novotný. „Extrémne sa tešíme na to, keď sa prvýkrát stretneme v Ostrave a rovnako na losovanie, ktoré osmička bojovníkov bude robiť. Verím, že domáci zápasníci si siahnu minimálne na jedno postupové miesto. Ďalší, samozrejme, dostanú šancu taktiež v rezervných zápasoch, pokiaľ o to budú stáť.
 
Zatiaľ jediným potvrdeným českým reprezentantom je Vladimír Lengál. „Je mi obrovskou cťou dostať pozvánku medzi tých najatraktívnejších zápasníkov v rámci najväčšej MMA udalosti v Európe,“ povedal populárny postojár. „Turnaja sa zúčastní šestnásť špičkových bojovníkov a ja som jedným z nich. Keď prišla ponuka, vzal som si týždeň na premyslenie. Prebrali sme to s tímom a padlo jasné rozhodnutie: let´s go! Nemám čo stratiť, ale mám, samozrejme, veľkú túžbu a motiváciu uspieť.

Pre budúci rok je navyše pripravená ešte jedna novinka. O ďalší milión eur si to rozdajú taktiež fanúšikovia. „Sme presvedčení, že nie je možné stáť na mieste a chceme sa neustále posúvať vpred. Nevieme o tom, že by v československom športe niekto niekedy rozdal medzi priaznivcov viac. Celý model podrobne predstavíme pred štartom budúceho ročníka Tipsport GameChanger. Už teraz ale môžeme prezradiť, že chceme, aby ste sa sledovaním turnajov bavili, boli neustále v hre, mohli si siahnuť na zaujímavé ceny a možno na konci zažiť podobne dramatické finále, ktorým prejdú bojovníci v klietke,“ naznačuje Martin Filip ďalšie rozšírenie už aj bez toho štedrého projektu. A spolumajiteľ organizácie doplnil: „Vďaka miliónu eur pre fanúšikov to bude ešte o stupeň lepšia a väčšia MMA Liga majstrov.

Práve fanúšikovia sú kľúčovým prvkom celého turnaja. Už v tohtoročnom ročníku mohli rozhodovať o „lucky loseroch“ - porazených zápasníkoch, ktorý svojimi hlasmi mohli vrátiť do hry v rámci divokej karty. Inak tomu nebude ani v budúcej sezóne. Turnaj sa celkovo odohrá v piatich termínoch. V prvej časti uvidíme osem základných zápasov a jeden rezervný, štvrťfinále sa bude konať behom dvoch turnajov, následne semifinále a finále na jednom turnaji. Obe štvrťfinálové termíny budú mať tiež svoj rezervný zápas, takže uvidíme celkovo šesť štvrťfinálových duelov. Spomínaný rezervný zápas obstarajú práve „lucky loseri“, ktorí sa v prípade zranenia postupujúcich môžu vrátiť do hlavnej časti turnaja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies