VIDEO: Poslanci rozhodli o vydaní Roberta Fica do väzby!

NETKY.SK • 4 Máj 2022, 15:04 • 2 min
VIDEO: Poslanci rozhodli o vydaní Roberta Fica do väzby!

BRATISLAVA - Členovia Národnej rady (NR) SR hlasovali v stredu po 17:00 o žiadosti prokuratúry na vydanie súhlasu na vzatie poslanca a lídra Smeru-SD Roberta Fica do väzby. Ako dopadol?

slovakia

left justify in out

Parlament neodsúhlasil žiadosť Generálnej prokuratúry (GP) SR na vzatie Fica do väzby. Mandátový a imunitný výbor NR SR predtým navrhol, aby ho vydali. Z prítomných 150 poslancov hlasovalo za jeho vydanie 74, proti bolo 49, zdržalo sa 19 a 8 poslancov nehlasovalo. 

 

Väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

 

img

 

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Súmrak obvinil Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. V prípade sú obvinení aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a policajný exprezident Tibor Gašpar. 

 

 

Prečítajte si tiež: Ako sa majú poslanci rozhodnúť v prípade Ficovej väzby? Premiér im dal radu

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies