F1: Taktickú bitku vyhral Verstappen

NETKY.SK • 25 Október 2021, 09:36 • 2 min
F1: Taktickú bitku vyhral Verstappen

AUSTIN – Degradácia pneumatík bola hlavou postavou nedeľňajších pretekov v americkom Austine, najlepšie ich zvládol líder šampionátu Max Verstappen a navýšil svoj náskok na Lewisa Hamiltona.

slovakia

left justify in out

Verstappen sa približuje k svojmu prvému majstrovkému titulu!

Pilot tímu Red Bull Racing predviedol skvelý výkon na americkom okruhu Cota v Austine. Po perfektnej kvalifikácii spoločne s jeho tímom Red Bull zvolili ideálnu stratégiu a Mercedesu ostali iba oči pre plač. 

 

Verstappenovi nevyšiel štart z 1. pozície. Už v nájazde do ikonickej prvej zákruty ho predstihol Lewis Hamilton a nebyť galantnosti druhého pilota Red Bullu, tak by sa Max  prepadol o 2 priečky. 

 

Hamilton špuntoval tempo a Verstappen sa okamžite na Hamiltona dotiahol. Prvých 15 kôl odjazdili dvaja ašpiranti na titul priamo za sebou. Red Bull boli prví, ktorí sa rozhodli zastaviť v boxoch a nakoniec sa im tento risk vyplatil na 100%. 

 

Verstappen sa vďaka šikovnej stratégii dostal pred Hamiltona a Mercedes musel niečo vymyslieť. Nakoniec si to Mercedes naplánoval až na samotný záver pretekov, no síce sa Hamilton dotiahol na Verstappena, tak v F1-tke je značný rozdiel medzi výrazmi dobehnúť a predbehnúť. 

 

Posledné kolá boli napínavé, na jednej strane doťahujúci sa Hamilton a na druhej strane suverénny Verstappen. Hamilton sa v posledných 5 kolách dokázal dostať na dostrel Maxa a dokonca sa dostal aj do DRS zóny mladého Holanďana. Lenže k žiadnemu útoku sa Hamilton nedostal a Verstappen prešiel cieľom na 1. mieste a vyhral preteky v americkom Austine. 

 

 

Dehydrovaný Peréz, nevýrazný Leclerc a smoliar Raikkonen   

Druhý pilot Red Bullu zažil svoje najnáročnejšie preteky vo svojej dlhoročnej kariére. Počas úvodných kôl mu prestal fungovať systém na prijímanie tekutín a Mexičan musel takmer celé preteky odjazdiť bez vody.

 

Dehodrovaný Peréz napokon odjazdil výborné preteky a obsadil pohodové 3. miesto a získal dôležité body do pohára konštruktérov v boji s Mercedesom.

 

Skvelé preteky odjazdil pilot Ferrari Charles Leclerc, ktorého počas celých pretekov kamery neukázali možno ani len raz. Dôvodom bolo, že Monačan jazdil osamotene na 4. mieste a zanechal za sebou McLareny Ricciarda a Norrisa, taktiež svojho kolegu Carlosa Sainza a dokonca aj Mercedes Valtteriho Bottasa.

 

 

 

Lúčiaci sa Raikkonen sa vo svojej poslednej sezóne jednoznačne nesústredí na svoje kvalifikačné výkony, no v pretekoch patrí stále medzi jedného z najlepších. Po štarte z 15. priečky sa prebojoval na skvelé 10. miesto a vyzeralo to, že získa ďalší majstrovský bodík. 

 

Počas pretekov si zaspomínal spoločne s Fernandom Alonsom na staré časy F1-tky a predviedli nám nádherný pretekársky súboj. Bohužiaľ, Raikkonen nezvládol záver pretekov, ked 3 kolá pred koncom neudržal svoj monopost na trati a stratil tak šancu na finiš v top 10. Posledné bodované miesto nakoniec získal jeho bývalý kolega a dobrý priateľ Sebastian Vettel na Astone Martin

 

 

 

 

Poradie v šampionáte:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies