Vodič sa zdrogoval priamo pod kamerami na diaľnici a pokračoval v jazde. Skončil v rukách polície

NETKY.SK • 1 Máj 2021, 12:31 • 2 min
Vodič sa zdrogoval priamo pod kamerami na diaľnici a pokračoval v jazde. Skončil v rukách polície

BRATISLAVA – V rukách polície skončil šofér, ktorého kamera na diaľnici R7 zachytila pri kokaínovej prestávke.

slovakia

left justify in out

Polícia v piatok zverejnila video, na ktorom bol zachytený vodič dodávky, ako si počas jazdy urobil malú prestávku počas šnupol neznámu kryštalickú látku.

 

Pri tomto čine ho zachytil kamerový systém, ktorý si muž evidentne nevšimol. Užívania návykovej látky priamo za volantom sa pritom dopustil ešte 13. apríla.

 

„Keďže vodič vozidla prerušil bezdôvodne jazdu na diaľnici a vozidlo odstavil na mieste vedľa krajnice operátori spozorneli,“ píše polícia v príspevku na Facebooku.

 

Dodala, že dôvod bol veľmi neobvyklý. „Vodič si urobil pauzu, aby mohol užiť neznámu kryštalickú látku. Alarmujúce na tomto prípade je, že v jazde s vozidlom pokračoval pod vplyvom tejto návykovej látky ďalej,“ upozornila polícia.

 

 

Po dvoch týždňoch ho pri bežnej kontrole zastavili bratislavskí policajti na na Starej Vajnorskej v Bratislave a vodiča podrobili kontrole.

Keďže sa im nepozdávalo vodičovo správanie, pričom javil známky požitia omamných a psychotropných látok, nariadili mu odber krvi a moču.

 

Test preukázal, že vodič šoféroval pod vplyvom omamných a psychotropných látok – konkrétne kokaínu a THC. Až následne sa pritom zistilo, že ide o toho istého vodiča, ktorého pred časom nasnímala kamera na diaľnici.

 

„Svojou ľahkovážnosťou a nezodpovedným prístupom mohol tento vodič v takomto stave ohroziť život alebo zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku,“ konštatuje polícia. Dodala, že mužovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz. Ďalšie konanie bude prebiehať na príslušnom orgáne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies