Ohlásili dátumy odovzdávania Oscarov na ďalšie tri roky

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 10:35 • 2 min
Ohlásili dátumy odovzdávania Oscarov na ďalšie tri roky

LOS ANGELES - Americká Akadémia filmových umení a vied zverejnila dátumy odovzdávania Oscarov na ďalšie tri roky.

slovakia

left justify in out

Budúcoročný ceremoniál sa bude konať 28. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. O rok nato odovzdajú ceny 26. februára a jubilejný 90. ročník slávnosti sa uskutoční 4. marca 2018. Ako uviedli organizátori podujatia na webstránke www.oscars.org, Governors Awards (čestné Oscary, pozn. SITA) rozdajú 14. novembra tohto roka a ceny za vedecký a technický prínos 13. februára 2016. Nominácie za rok 2015 vyhlásia 14. januára budúceho roka.


Tento rok získali po štyri ceny snímky Grandhotel Budapešť a Birdman, ktorú vyhlásili aj za najlepší film. Oscara pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe si prevzala Julianne Moore (Still Alice), za najlepšieho herca vyhlásili Eddieho Redmayna (Teória všetkého) a trofeje za vedľajšie roly dostali Patricia Arquette (Chlapčenstvo) a J. K. Simmons (Whiplash). Moderátorom galavečera bol Neil Patrick Harris.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies