Odvolaný tréner Keshi sa možno vráti na lavičku Nigérie

NETKY.SK • 31 Október 2014, 10:55 • 2 min
Odvolaný tréner Keshi sa možno vráti na lavičku Nigérie

KAPSKÉ MESTO - Tréner Stephen Keshi možno predsa len bude pokračovať na lavičke futbalovej reprezentácie Nigérie.

slovakia

left justify in out

Tamojší zväz ho síce po sérii zlých výsledkov najskôr prepustil zo svojich služieb a dočasne nahradil trénerským konzorciom vedeným športovým riaditeľom Shaibu Amoduom, no po intervencii prezidenta krajiny Goodlucka Jonathana a žiadosti samotného Amodua by sa mohol Keshi vrátiť ku kormidlu a dokončiť kvalifikáciu na Africký pohár národov v Maroku. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Účastník MS v Brazílii a obhajca titulu v Africkom pohári národov vybojoval v kvalifikácii na kontinentálny šampionát dosiaľ iba jedno víťazstvo (3:1 nad Sudánom) a v tabuľke skupiny mu patrí až tretie miesto. Zväz sa preto rozhodol pre zmenu na trénerskom poste, keď národné mužstvo už po piaty raz prevzal Amodu. Päťdesiatdvaročný Keshi by však podľa posledných správ mohol získať prácu späť. Vo štvrtok sa stretol s ministrom športu Tammy Danagogom, ktorý ho prehováral k návratu. "Je to veľmi, veľmi ťažké rozhodnutie. Nie som si istý, či poviem áno alebo nie. Musím si zobrať čas na rozmyslenie," povedal Keshi po stretnutí s ministrom. Peniaze nie sú podľa neho rozhodujúce. "Mám na stole lukratívnu ponuku z Rovníkovej Guiney, ponúkajú mi lepšie finančné podmienky než Nigéria. No toto je moja krajina, ku ktorej mám srdcový vzťah a vždy jej rád pomôžem," dodal bývalý reprezentačný kapitán.

 

Päťdesiatdvaročný Keshi sa ale stretol s ministrom športu Tammy Danagogom, ktorý ho prehováral k návratu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies