Odvolací súd potvrdil trest sedem rokov za lúpež

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 15:00 • 2 min
Odvolací súd potvrdil trest sedem rokov za lúpež

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečný trest odňatia slobody na sedem rokov za zločin lúpeže potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 30-ročného Jozefa Berkiho z Kalondy v okrese Lučenec.

slovakia

left justify in out

Berki prepadol čašníka v obci Rapovce, ukradol cigarety a hotovosť, čím majiteľovi pohostinstva spôsobil škodu najmenej tisíc eur.
Prípad sa stal v obci Rapovce vo februári 2013 pred pohostinstvom Poľovník pred 23:00. Vtedy 23-ročný čašník vyšiel von naštartovať auto a na pohostinstve nechal otvorené dvere. Berki ho dva razy udrel palicou po chrbte a vošiel do pohostinstva, odkiaľ ukradol nezistené množstvo cigariet a peniaze. Majiteľovi pohostinstva spôsobil škodu najmenej tisíc eur. Čašník sa bál ďalšieho útoku, preto pomoc privolal až po odchode lupiča. 


Berkiho odsúdil senát Okresného súdu v Lučenci na sedem rokov väzenia a zaviazal ho nahradiť majiteľovi pohostinstva škodu 1 067 eur. Berki sa odvolal s tvrdením, že je nevinný a v čase skutku bol doma. Túto skutočnosť mu však potvrdila iba jeho družka. Podľa súdu sa Berki na miesto činu do susedných Rapoviec mohol dostať aj peši za 20 minút. Jeho obhajca vyhlásil, že poškodený čašník ako jediný svedok je nevierohodný a vyšetrovanie bolo povrchné, pričom polícia nezaistila na mieste žiadne stopy. 


Odvolací súd označil prvostupňový verdikt za správny a odvolanie Berkiho zamietol. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu. V minulosti bol Berki tri razy súdne trestaný, v roku 2009 aj za lúpež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies