Andrej Kiska: Slovensko má za sebou ekonomicky dobré roky, netreba ich premrhať

NETKY.SK • 22 Máj 2019, 16:24 • 2 min
Andrej Kiska: Slovensko má za sebou ekonomicky dobré roky, netreba ich premrhať

BRATISLAVA - Slovensko má za sebou ekonomicky dobré roky, netreba ich však nezodpovedne premrhať. Uviedol to v úvode 30. snemu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

Problémy miest a obcí v SR majú podľa neho spoločné to, že ich spája slabá schopnosť štátu využiť dobré roky. "Máme za sebou dobré ekonomické roky na investície, ktoré trvalo zlepšia život ľudí v slovenských regiónoch. Máme za sebou výborné ekonomické obdobie, HDP (hrubá domáci produkt) rástol, nezamestnanosť klesla historicky na najnižšiu úroveň. Dokonca máme návrh vyrovnaného (štátneho) rozpočtu. A toto je výborná správa," povedala hlava štátu.

 

 

V slovenskom parlamente sa však podľa jeho slov už rozbehli preteky o to, kto pred budúcoročnými (parlamentnými) voľbami "rozdá" viac peňazí, pričom v mnohých oblastiach na Slovensku máme chronický investičný deficit.

 

img

 

"Kedy chceme začať poriadne investovať do opravy či výstavby nemocníc, ciest v regiónoch, verejných priestoroch, ak nie v časoch relatívnej hojnosti? Na čo na Slovensku čakáme? Na to, že zase príde ďalšia kríza?," podčiarkol.

 

"My všetci vieme, že ďalšia kríza príde. Nevieme len kedy začne, čo ju spôsobí a aká bude silná. Ale ekonomika nám ukazuje historicky, že ďalšia kríza určite príde. Čakáme na obdobie, že bude zase potrebné šetriť vo verejných financiách či zvyšovať sociálne výdavky v prípade rastu nezamestnanosti alebo iných ekonomických ťažkostí. Myslím si, že je nezodpovedné rozdávať naše úspechy, úspechy práce našich ľudí, premrhať roky relatívnej hojnosti na predvolebné darčeky a krátkodobé politické zisky. Je najvyšší čas sústrediť sa na trvalé, efektívne a zmysluplné investície do našej budúcnosti a lepšieho života ľudí na Slovensku," dodal Kiska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona