Odstrašujúce FOTO a VIDEO Takto radikálne sa zmenili ľudia po užívaní pervitínu

NETKY.SK • 28 Január 2016, 18:00 • 2 min
Odstrašujúce FOTO a VIDEO Takto radikálne sa zmenili ľudia po užívaní pervitínu

NEW YORK - Časozberné video a fotografie ukazujú ako pervitín zohaví a zničí mladých zdravých ľudí. Snímky zachytávajú tváre mužov a žien, ktorí sa stali závislými na pervitíne (metamfetamín), a to ako radikálne sa zmenil ich zjav za pomerne krátke obdobie.

slovakia

left justify in out

Obľúbenosť tejto nebezpečnej drogy v USA údajne vzrástla v čase, keď sa stal hitom televízny seriál Breaking Bad, a niektorí odborníci tieto okolnosti spájajú do súvisu. U užívateľov pervitínu sa dostavia psychické ale i fyzické problémy. Zhorší sa im stav pleti, majú výrazné akné, v dôsledku svalových tikov sa im navyše rýchlejšie tvoria vrásky a rôzne priehlbiny a prepadliny.

 

Na fotkách vidno, že dotknuté osoby sa po užívaní javia výrazne vyziabnuté, pervitín totiž potláča chuť do jedla a môže viesť k podvýžive. Aj to je dôvod prečo po ňom siahajú mladé dievčatá, ktoré túžia po štíhlej postave.

 

Závislosť od pervitínu sa veľmi odráža aj na ústach, v dôsledku zanedbanej hygieny a intenzívnemu škrípaniu zubov, pričom sa ničí zubná sklovina. Tej samozrejme škodí aj samotná chemikália, ktorá prispieva k rozkladu zubov, a závislí ľudia o ne častokrát aj úplne prídu.

 

Pervitín je špinavo biely, nažltnutý prášok, ktorý sa dá šnupať, fajčiť, alebo pichať priamo do žily. Je extrémne návykový, človeku dodá obrovské množstvo energie, no po jeho vyprchaní nasleduje ťažký úpadok, čo prináša únavu, paranoju, agresiu či podráždenosť.

 

O svoj príbeh sa podelilo mnoho závislých ľudí.

 

 

img

Táto mladá žena začala brať pervitín keď mala 22 rokov, na obrázku vpravo má len o rok viac (23).


img

Takto sa zmenil 34-ročný muž za 6 rokov.

 

img

Takto ženu poznačilo užívanie pervitínu od 22 do 33 rokov.

 

img

Tento muž prepadol droge v 45 rokoch, a na obrázku vpravo má 54.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies