Voľby23: MySlovensko chce zelektronizovať registráciu do volebných komisií

NETKY.SK • 22 August 2023, 17:30 • 2 min
Voľby23: MySlovensko chce zelektronizovať registráciu do volebných komisií

BRATISLAVA - Strana MySlovensko chce v prípade volebného úspechu zelektronizovať registráciu do volebných komisií. Zmenila by aj pravidlá hlasovania v parlamente. Predseda strany Štefan Panenka o tom informoval na utorkovej tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Panenka skritizoval, že každý na Slovensku sa tvári, že chce elektronizovať, no v skutočnosti tak nikto nerobí. Poukázal pri tom na to, že len šesť politických strán z 25 robilo registráciu do volebných okrskov elektronicky. Práve vďaka elektronickému systému sa podľa neho strane MySlovensko podarilo za krátku dobu obsadiť do okrskových komisií 1320 ľudí.

 

Štát by tiež mal podľa Panenku lepšie nastaviť odmeňovanie členov komisií, a to aspoň na úroveň minimálnej mzdy. Kritizuje tiež, že štát od ľudí pri registrácii vyžaduje emailovú adresu. Obmedzuje to podľa neho tých, ktorý email nemajú, pričom poukázal napríklad na starších ľudí.

MySlovensko má zároveň ambíciu zmeniť pravidlá hlasovania v parlamente. "Keď chceme, aby ľudia išli voliť a dávali svoje rozhodnutia, tak prvý, kto by mal robiť rozhodnutia a nemal by brániť rozhodnutiam, je samotný parlament," vysvetlil Panenka. V tejto súvislosti skritizoval, že poslanci sa môžu hlasovania nezúčastniť alebo sa ho zdržať. Podľa Panenku by malo byť základným pravidlom zaviesť povinnosť zúčastniť sa hlasovania, poslancom by tiež odobral možnosť zdržať sa ho. Je tiež za to, aby bol počet poslancov nepárny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies