Zuzana Čaputová príde do parlamentu. Zhodnotí stav republiky

NETKY.SK • 24 September 2021, 18:29 • 2 min
Zuzana Čaputová príde do parlamentu. Zhodnotí stav republiky

BRATISLAVA - Hlava krajiny v predchádzajúcej správe hovorila o pandémii, ochrane ľudí, potrebe podporovať vedu, školstvo či zdravotníctvo.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Zuzana Čaputová vystúpi na budúci týždeň v stredu v Národnej rade (NR) SR so správou o stave republiky. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec. "Prezidentka Zuzana Čaputová vystúpi v stredu 29. septembra 2021 o 11:00 v pléne NR SR so správou o stave republiky," spresnil.

 

img

 

Zuzana Čaputová vystúpila prvýkrát pred poslancami so správou o stave republiky v júni 2020, pár dní pred prvým výročím svojej inaugurácie, ktorá bola 15. júna 2019.

 

Prečítajte si tiež: Zuzana Čaputová získala Justitia Award!

 

Hovorila vtedy najmä o pandémii, jej dosahoch, ochrane najslabších, súdržnosti. Taktiež o podpore vedy, úprave hospodárskeho modelu, zmenách v školstve, podpore zdravotníctva, o právnom štáte a potrebných zmenách v justícii a prokuratúre.

 

Smrť otca a návrat do práce 

 

Prezidentka sa po nedávnom úmrtí otca opäť vracia k pracovnému programu. Pána Štefana Strapáka pochoval počas víkendu odvolaný arcibiskup Róbert Bezák. Úmrtie prišlo v čase, keď pápež František končil svoju návštevu na Slovensku, počas ktorej ho sprevádzala aj hlava SR. 

 

img

 

Zuzana Čaputová sa o pár dní neskôr prihovorila prostredníctvom videa v rámci všeobecnej rozpravy 76. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN, kde vyzvala k boju proti klimatickej kríze, lepšej distribúcii vakcín či ochrane práv dievčat a žien v Afganistane. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies