Od novembra čakajú kompetencie rezortov zmeny

NETKY.SK • 25 Október 2010, 11:46 • 2 min
Od novembra čakajú kompetencie rezortov zmeny

Od novembra čakajú kompetencie rezortov zmeny

slovakia

left justify in out

Od začiatku novembra čakajú kompetencie rezortov zmeny. Vyplýva to z novely zákona o organizácii ústrednej štátnej správy, ktorú podpísal prezident SR Ivan Gašparovič. Informovalo o tom dnes Tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta SR.
      Ministerstvo kultúry a cestovného ruchu príde o agendu cestovného ruchu a koordináciu využívania finančných prostriedkov z fondov EÚ, ktoré sa presunú pod rezort dopravy. Rezort kultúry príde aj o agendu menšinovej kultúry, ktorá prejde pod vicepremiéra pre menšiny. Podpredseda vlády bez ministerstva sa bude na základe schváleného pozmeňovacieho návrhu spolupodieľať aj na plnení úloh týkajúcich sa rozhlasového a televízneho vysielania programov národnostných menšín.
      Ministerstvo dopravy bude koordinovať i prípravu politík regionálneho rozvoja. Na rezort prechádza "aj pôsobnosť v oblasti stavebnej výroby a stavebných výrobkov, tvorby a uskutočňovania bytovej politiky a poskytovania štátnej prémie k stavebnému sporeniu, ako aj v oblasti verejných prác, stavebného poriadku a územného plánovania okrem ekologických aspektov".
      Zmeny sa dotknú i Ministerstva hospodárstva a výstavby SR. To bude v rámci svojej pôsobnosti v oblasti zahraničného obchodu zastrešovať aj obchodovanie s vojenským materiálom.
      Rezort zahraničných vecí od januára získa pod svoju strechu aj riadenie slovenských obchodných zastupiteľstiev v zahraničí, obchodní radcovia aktuálne patria pod ministerstvo hospodárstva.
      S účinnosťou zákona bude rezort diplomacie zabezpečovať aj koordináciu realizácie politík EÚ. Ministerstvo hospodárstva opätovne získa od rezortu obrany kompetencie v oblasti obchodovania s vojenským materiálom.
      Novela prináša aj zmeny v názvoch troch rezortov. Ide o Ministerstvo hospodárstva a výstavby SR, ktorého názov sa zmení na Ministerstvo hospodárstva SR, Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR bude po novom Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a Ministerstvo kultúry a cestovného ruchu SR zas Ministerstvom kultúry SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies