Od januára sa bude pravdepodobne meniť cena lístkov na železnici

NETKY.SK • 16 August 2010, 07:41 • 2 min
Od januára sa bude pravdepodobne meniť cena lístkov na železnici

Od januára sa bude pravdepodobne meniť cena lístkov na železnici

slovakia

left justify in out

img

Zmena ceny cestovných lístkov na železnici hrozí od januára budúceho roka. Návrh na zmenu maximálnej výšky cestovného by sa Slováci mali dozvedieť najneskôr do konca septembra, pretože je potrebné ju oznámiť minimálne tri mesiace pred platnosťou. Vyplýva to z výnosu Úradu pre reguláciu železničnej dopravy.
      Naposledy sa mali zvyšovať ceny vlakovej dopravy v septembri minulého roka na návrh Železničnej spoločnosti Slovensko. Vtedy to však zatrhol expremiér Robert Fico (Smer-SD). "Ja na to nevidím dôvod," uviedol v júli 2009.
      Celkovo malo podľa návrhu ísť o zvýšenie úrovne regulovaných cien o 198.000 eur ročne, čo vtedajšie vedenie rezortu dopravy označovalo za zaokrúhľovanie cien na celých 5 centov. Fico dal vtedy bývalému šéfovi rezortu dopravy Ľubomírovi Vážnemu (Smer-SD) pokyn, aby akýkoľvek návrh na zdraženie cestovného stiahol z prípravného konania a ani ho nepredkladal na ďalšie posúdenie či dokonca zasadnutie vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies