V rodinnom dome v ČR vybuchol plyn!

NETKY.SK • 15 September 2021, 16:24 • 2 min
V rodinnom dome v ČR vybuchol plyn!

PRAHA - Medzi zranenými sú i hasiči. Jeden z nich zostal pod sutinami domu. Pátrajú po ňom záchranári.

slovakia

left justify in out

Hasiči a záchranári zasahovali v stredu pri výbuchu plynu v dome v okrese Kroměříž v Zlínskom kraji. Podľa zdrojov servera Novinky.cz si výbuch zrejme vyžiadal jeden ľudský život.

 

Dom explodoval v meste Koryčany približne o jednej hodine popoludní. "Došlo k výbuchu domu. Na mieste zasahujú všetky zložky záchranného systému. Okolie miesta je uzavreté pre všetku dopravu," oznámila polícia.

 

Podľa facebookového profilu tamojších dobrovoľných hasičov pôvodne vyrážali k úniku nebezpečných látok a narušeniu plynového potrubia.

 

Prečítajte si tiež: V Dunajskej Strede niekto vhodil do školy Molotovov koktail!

 

Podľa informácií hovorkyne hasičov Lucie Javoříkovej pre brniansku redakciu Českej televízie bolo na mieste päť zranených ľudí, štyria z nich boli hasiči. O ďalšom zranenom hovorila ako o civilnej osobe. Ďalší hasič zostal podľa nej zavalený pod sutinami, pátrajú po ňom záchranári.

 

Stav jedného z hasičov je podľa Javoříkovej veľmi vážny. "Letí po neho vrtuľník, aby ho čo najrýchlejšie transportoval do nemocnice." Na miesto mieri väčšie množstvo hasičov a tiež špeciálne tímy USAR, ktoré sú určené na vyslobodzovanie zasypaných osôb. Kvôli zásahu vzlietli aj tri vrtuľníky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies