Od 18.9. – 4.10.2010 sa koná v Mníchove tradičný Október fest.

NETKY.SK • 27 September 2010, 12:02 • 2 min
Od 18.9. – 4.10.2010 sa koná v Mníchove tradičný Október fest.

Od 18.9. – 4.10.2010 sa koná v Mníchove tradičný Október fest.

slovakia

left justify in out

img

História slávneho sviatku piva Október fest sa koná od roku 1810, to znamená , že v tomto roku milovníci piva oslavujú 200. Narodeniny.

12. októbra 1810 boli davy ľudí pozvaní na lúku v meste, aby oslávili svadbu princa Ludwig Bavorský a princeznej Therese Sachsen-Hildburghausen. Od tohto dátumu sa traduje oslava piva v Mníchove.

Moderný veľtrh piva Október fest sa koná v asi 15 veľkých stanoch, pričom v každom stane sa ponúka pivo iného nemeckého pivovaru. Najslávnejší stan je stan Schottenhamel. Práve tu starosta Mníchova v prvý deň slávnosti na pravé poludnie otvorí kohútik na prvom súdku piva. Až po tomto akte, ktorý sleduje televízia aj množstvo osobností z verejného aj spoločenského života , sa pivo začne predávať aj v ostatných stanoch. Známe sú aj iné stany , ako Hofbrau- Fezelt a Augustiner- Festhalle, práve tu sa varí obľúbené pivo Augustiner a používajú sa drevené sudy a nie veľké oceľové nádrže. Ak sa práve nachádzate na Október fest  a nemáte chuť na pivo, tak navštívte stan Weinzelt, ktorý ponúka 15 rôznych druhov vína. Určite nezabudnite ochutnať preslávené bavorské  špeciality ako je „Schlachtplatte (pečená klobása na drevenej mise)“, Hassenpfeffer (králičí guláš) a samozrejme Schweinhaxe (bravčové koleno).

K poháru piva Vám obsluhujúci personál ponúkne slávne veľké praclíky, ktoré chutia vynikajúcu.

Atmosféru svetoznámeho festivalu Vám spríjemní tradičná bavorská rock a pop music.

PROSIT.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies