Ochrnutý David usvedčil páchateľa žmurkaním

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 06:20 • 2 min
Ochrnutý David usvedčil páchateľa žmurkaním

CINCINNATI - Muž z amerického štátu Ohio odsúdený za vraždu na súdnom procese, ktorý stál a padal na žmurknutiach ochrnutej obete pri identifikovaní páchateľa, dnes dostal trest 36 rokov väzenia až doživotie. Uviedla to tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Porota minulý mesiac uznala Ricarda Woodsa (35) za vinného z vraždy a zákerného napadnutia Davida Chandlera, ktorý bol 28. októbra 2010 postrelený do hlavy a krku, keď sedel v aute.

Polícia vypočúvala v nemocnici ťažko zraneného Chandlera, ktorý bol schopný komunikovať iba očami. Chandler po dvoch týždňoch zomrel.

Počas súdneho procesu si porotcovia pozreli videozáznam z policajného vypočúvania Chandlera. Prokurátori vysvetlili, že Chandler trikrát žmurkol a naznačil tak "áno", keď identifikoval Woodsa ako strelca podľa jeho fotografie. Obhajoba sa snažila zablokovať video argumentom, že Chandlerove žmurknutia boli nedôsledné, protirečivé a nespoľahlivé.

Lekár, ktorý liečil Chandlera, vypovedal, že pacient bol schopný jasne komunikovať o svojom stave. Obhajoba však argumentovala, že Chandlerov zdravotný stav a užívané lieky mohli ovplyvniť jeho schopnosť chápať a reagovať počas policajného vypočúvania.

Informátor z väznice svedčil, že Woods mu povedal, že Chandlera zavraždil, pretože ho prichytil kupovať drogy od niekoho iného, hoci jemu, Woodsovi, stále dlhoval peniaze za narkotiká. Obhajoba však tvrdila, že informátor, ktorý čelil obvineniam za ozbrojenú lúpež, sa snažil dosiahnuť pre seba miernejší trest. Obhajcovia takisto uviedli, že Chandler kradol drogy iným dílerom a mal mnoho nepriateľov.

Woods stále trvá na svojej nevine a jeho právnik oznámil, že podá odvolanie proti rozsudku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies