Oceliarska jednotka ArcelorMittal predáva dcérske firmy

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 10:29 • 2 min
Oceliarska jednotka ArcelorMittal predáva dcérske firmy

PARÍŽ - Spoločnosť ArcelorMittal, ktorá je najväčším svetovým výrobcom ocele, plánuje predať dve dcérske spoločnosti. Týmto krokom oceliarsky koncern zníži svoju početnú pracovnú silu vo Francúzsku, kde v súčasnosti zamestnáva 17 200 pracovníkov, o približne 10 %. Informovali o tom v piatok francúzske noviny Le Figaro.

slovakia

left justify in out

Na predaj je podľa novín dcérska spoločnosť Solustil, ktorá vyrába oceľ na karosérie automobilov a firma WireSolutions, zameraná na výrobu pletív a klincov. Francúzsky denník ďalej uviedol, že pridružené talianske skupiny Cellino a CLN majú záujem o odkúpenie časti stratovej firmy Solustil. Čo sa týka spoločnosti WireSolutions, tak jej kupca môže byť oznámený 7. júla, pričom v súťaži vedie investičná spoločnosť Oaktree.

 

Svetová oceliarska jednotka ArcelorMittal, ktorá celosvetovo zamestnáva 210 tisíc pracovníkov, na informácie francúzskych novín zatiaľ nereagovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies