Briti boli v prípade chorého Johnsona pripravený na najhoršie

NETKY.SK • 3 Máj 2020, 10:45 • 2 min
Briti boli v prípade chorého Johnsona pripravený na najhoršie

LONDÝN - Britská vláda mala pripravenú stratégiu pre prípad, že by došlo k úmrtiu predsedu vlády Borisa Johnsona, ktorý po nákaze koronavírusom skončil v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Sám Johnson sa tak vyjadril pre miestny denník The Sun.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Posledná možnosť liečby 

"Mali stratégiu na scenár typu smrť Stalina," povedal Johnson. "Nemohol som uveriť, že sa môj zdravotný stav za pár dní tak výrazne zhoršil," uviedol s tým, že to bolo frustrujúce. Lekári podľa jeho slov zvažovali, že ho pripoja na pľúcnu ventiláciu.

 

img

 

"Nebol som vo výbornom stave a bol som si vedomý, že sa pripravujú plány (pre prípad, že by došlo k môjmu úmrtiu)," povedal Johnson. Lekári sa pripravovali na prípad, že sa situácia výrazne zhorší a budú musieť oznámiť jeho úmrtie, poznamenal. "Bol to ťažký okamih, nebudem to popierať," vyhlásil.

 

Domáca izolácia nezabrala 

Britský premiér Johnson (55) sa len v pondelok (27.4.) vrátil do práce po tom, ako sa vyliečil z ochorenia COVID-19, ktoré vyvoláva nový koronavírus. Nákazu mu diagnostikovali koncom marca a desať dní strávil v izolácii na Downing Street. Keď sa však jeho stav zhoršil, previezli ho do londýnskej nemocnice svätého Tomáša, kde strávil tri dni aj na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde mu bol podávaný kyslík.

 

 

Meno premiérovho syna 

Johnson a jeho snúbenica Carrie Symondsová pomenovali svojho syna, ktorý sa narodil v stredu, Wilfred Lawrie Nicholas Johnson na počesť dvoch lekárov, doktorov Nicka Pricea a Nicka Harta, ktorí ho liečili. Prvé dve mená dostal chlapček po starých otcoch Johnsona, resp. Symondsovej.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies