Obžalovaná Nora Mojsejová na pojednávanie v kauze podvodu opäť neprišla,stále je PN

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 15:22 • 2 min
Obžalovaná Nora Mojsejová na pojednávanie v kauze podvodu opäť neprišla,stále je PN

KOŠICE – Pre neprítomnosť obžalovanej známej košickej podnikateľky Eleonóry Mojsejovej dnes opätovne odročili pojednávanie na Okresnom súde Košice I v kauze obzvlášť závažného podvodu. Prokuratúra kladie obžalovanej za vinu, že ešte v roku 2008 pod zámienkou pôžičky podvodne vylákala od Františka Kabrheľa, mediálne známeho ako Versače, viac ako 853.000 eur (25,7 milióna Sk).

slovakia

left justify in out

Obhajca Eleonóry Mojsejovej jej neúčasť ospravedlnil. Podľa lekárskej správy ošetrujúcej lekárky je naďalej práceneschopná a "nemôže sa zúčastňovať na súdnom pojednávaní z dôvodu možného závažného zhoršenia zdravotného stavu a ohrozenia života". Sudca ďalej informoval, že obžalovaná pritom odmieta pokračovanie pojednávania v jej neprítomnosti.

 

Pre neúčasť Eleonóry Mojsejovej zo zdravotných dôvodov museli odložiť pojednávanie aj v predchádzajúcich termínoch – v januári tohto roku a v novembri 2015. Súd preto rozhodol, že priberie do konania znalca z odboru psychiatria, ktorý posúdi zdravotný stav Eleonóry Mojsejovej, ako aj možnosť jej účasti na pojednávaní. K vyšetreniu by malo dôjsť koncom apríla. Nový termín pre pojednávanie určil sudca na 30. mája.

 

Na súd dnes prišiel poškodený Kabrheľ. V reakcii pre novinárov obvinil obžalovanú, že sa účelovo snaží vyhýbať pojednávaniu. Okrem iného uviedol, že 24. februára prišla Eleonóra Mojsejová na košický súd vo veci jej žiadosti o vrátanie pasu a ukončenia probačného dohľadu a 14. marca vypovedala na kriminálnej polícii v inom prípade. "Ona si sama vyberá, či niekde pôjde - keď jej to vyhovuje, ide, keď jej nevyhovuje, nejde. Je to na zvážení súdu, ale obžalovaná by mala byť väzobne stíhaná a my budeme na tom trvať," konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies