F1: Predstavovanie nových monopostov a jazdeckých dvojíc pre rok 2019 pokračuje

NETKY.SK • 28 Február 2019, 18:28 • 2 min
F1: Predstavovanie nových monopostov a jazdeckých dvojíc pre rok 2019 pokračuje

BRATISLAVA – V minulom článku sme na vás vyleteli hneď z ostra a predstavili sme top 3 týmy, ktoré budú zrejme podľa všetkých predpokladov bojovať o popredné priečky aj v tejto sezóne. Preteky F1 však nie sú len o 6 vozidlách, a preto sme radi, že dnes sú na rade ďalšie 3 týmy v poradí, v akom sa umiestnili po minulom roku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

https://www.netky.sk/clanok/damy-a-pani-predstavujeme-prve-tri-tymy-s-novymi-monopostami-f1-pre-sezonu-2019

 

Pokračujeme teda francúzskou stajňou Renault. Z tých povedzme „slabších týmov“ je práve Renault ten, ktorý môže bojovať o stupne víťazov v jednotlivých veľkých cenách po boku Mecedesu, Ferrari či Red Bullu. Zázemie na to určite má a do tejto sezóny prichádza aj s obmenou jazdcov. Carlosa Sainza Jr. nahradil Daniel Ricciardo. Pre toho bola minulá sezóna v Red Bulle priam katastrofálna. Jedinou útechou mu môže byť prvenstvo v Monte Carle, no kvôli technickým poruchám nedokončil nespočetné množstvo pretekov. Nový tým bude pre neho výzvou, no o Austrálčanovi vieme, že aj so slabším monopostom vie odjazdiť kvalitné preteky. Výnimkou nie je ani jeho nový kolega Nico Hulkenberg. Ten už za Renault nejakú tú sezónu jazdí a pre Daniela môže byť len prínosom. Francúzska stajňa navyše verí, že pokiaľ má takýchto dvoch kvalitných jazdcov, zbierať body sa budú pravidelne.

 

 

Americký tým Haas pricházda do novej sezóny s najvýraznejšou vizuálnou zmenou. Súkromný tým navyše odoberá komponenty od Ferrari, takže čo do rýchlosti zrejme bude mať čo ukázať. Haas je prvým týmom, kde sa jazdecká zostava ani pre tento rok nemení. Romain Grosjean bol síce dlhší čas spájaný s Ferrari, avšak podpísali sa pod to jeho nestabilné výkony. Pripomeňme napríklad VC Azerbajdžanu 2018, kedy si za bezpečnostným vozidlom zahrieval pneumatiky, no nezvládol riadenie a narazil do bariéry. Akoby to nestačilo, minulá sezóna sa vyznačovala aj famóznymi výkonmi Charlesa LeClerca v Sauberi, ktorý si nakoniec právom vybojoval miesto po boku Sebastiana Vettela. Druhý pilot kevin Magnussen dokonca skončil po minulom roku na skvelom 9. mieste zatiaľ čo Romain bol až 16-ty. Haas ale jednotku týmu nerieši. S obidvomi jazdcami je spokojný a ako najlepší súkromný tým v minulej sezóne môže teraz len prekvapiť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#f1kbr #f1 #formula1 #formulaone #fia #haas #haasf1team #haas2019

Príspevok, ktorý zdieľa F1 KBR (@f1kbr),

 

Do tretice pre dnešok zostáva ešte McLaren. Britský tým bude v tejto sezóne jazdiť s pohonným agregátom renault, takže bude veľmi zaujímavé sledovať jeho boj na trati s Renaultom. McLaren prešiel úplnou zmenou jazdeckej dvojice. Fernando Alonso, dvojnásobný majster sveta, opustil kotoč F1 a Belgičan Stoffel Vandorne sa rozhodol skúsiť šťastie vo Formule E. Z renaultu prišiel teda Carlos Sainz Jr. a stretávame sa tu s prvým nováčikom pre rok 2019. Lando Norris, britský pretekár pôsobil v minulej sezóne vo Formule 2, kde mu len o vlások ušlo prvenstvo. Skončil síce druhý, ale ako člen vývojového týmu McLaren je na tom zo všetkých nováčikov na začiatku sezóny najlpešie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies