Je žiakom základnej školy, ale už trénuje s A-tímom Spartaku Trnava

NETKY.SK • 21 Máj 2020, 21:07 • 2 min
Je žiakom základnej školy, ale už trénuje s A-tímom Spartaku Trnava

BRATISLAVA/TRNAVA - Jednu zo skupiniek na tréningoch futbalistov Spartaka Trnava tvoria aj brankári. Je ich až päť a popri skúsených harcovníkoch Rusovovi a Kamenárovi tam patrí aj trio mladíkov, z ktorých jeden má len 15 rokov.

slovakia

left justify in out

Nádej Spartaku Trnava? 

Patrik Vasiľ oslavoval svoje 15. narodeniny koncom minulého roka. Nie je teda žiadnym prekvapením, že ešte chodí na základnú školu. Trnava si zrejme vychováva nádejného brankára, pre ktorého to musí byť v tak mladom veku obrovská skúsenosť už len na tréningoch.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Patrik (@patrikvasil_),


"Prístup k tréningom je profesionálnejší. Cítim, že na rozdiel od mládežníckych kategórií je to rýchlejšie a tvrdšie. Takže musím priznať, že mi chvíľku trvalo, kým som si zvykol. Teraz je to už v poriadku," cituje Patrika Vasiľa klubový portál fcspartaktrnava.com.

 

Pod ochranné krídla
"Benjamín" mužstva priznal, že pod ochranné krídla si ho vzal Dobrivoj Rusov. Občas síce naňho musí po tréningu poctivo počkať, ale to k tomu patrí. "S chalanmi som si sadol, zobrali ma medzi seba a dokonca Dobo Rusov ma vozí na tréningy aj domov," rád podotkol Vasiľ.

 

img

 

Prijímačky na strednú školu 
Žiak deviateho ročníka jednej zo základných škôl v Trnave priznal, že predĺžené prázdniny v škole mu padli vhod. "V tom nevidím chybu, aspoň sa môžem viac venovať tréningu. Ako deviataci by sme sa už v tomto poslednom ročníku veľa nových vecí neučili. Vyhli sme sa však monitorom, takže mi odpadla starosť s učením. Aj keď nie úplne, lebo v piatok ma čakajú prijímačky na Strednú športovú školu Jozefa Herdu v Trnave," ozrejmil nádejný brankár.

 

Len tie najvyššie ambície 

V novej sezóne by mal byť zaradený do mládežníckej kategórie Spartaka Trnava do 19 rokov. Zároveň verí, že sa časom vráti do A-tímu mužstva, ktorého predchodcovia získali pred dvoma rokmi majstrovský titul po dlhých 45 rokoch. "Mojím cieľom je hrať profesionálny futbal na čo najvyššej úrovni. Raz by som si chcel zachytať v jednej z najlepších piatich líg sveta," priznal.

 

img

 

Skúsenosti z Manchestru 
Tento sen by sa mu mohol splniť, keďže o talentovaného brankára je záujem už teraz. Začiatkom tohto roka absolvoval krátky tréningový pobyt v slávnom Manchesteri United a zanechal v Anglicku pozitívny dojem.

 

img

 

"Je to jeden z najprofesionálnejších klubov sveta so všetkým, čo k tomu patrí. Starali sa o nás dokonale, nemôžem povedať jedno krivé slovo," dodal Vasiľ na webe Spartaka Trnava.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies