Minister Naď ponúka odmenu za objasnenie úniku zdravotného záznamu Milana Lučanského

NETKY.SK • 2 Január 2021, 10:19 • 2 min
Minister Naď ponúka odmenu za objasnenie úniku zdravotného záznamu Milana Lučanského

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) dal za úlohu zodpovedným zložkám, aby veľmi dôkladne prešetrili únik fotografií zo zdravotného záznamu z operácie exšéfa polície Milana Lučanského.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom vo svojom profile na sociálnej sieti. Dodal, že pravdepodobne ide o porušenie zákona.

 

Prvý incident 

Lučanského operovali pred tromi týždňami v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku po tom, ako si mal v cele vo väznici v Prešove poraniť oko.

 

img


"Urobíme všetko pre to, aby sme identifikovali človeka alebo ľudí, ktorí takýto únik zdravotných informácií umožnili a aby tento človek alebo ľudia boli za takúto činnosť aj adekvátne potrestaní, vrátane trestnoprávnych následkov," napísal šéf rezortu obrany.

 

Odmena za informácie 

Kto poskytne informácie o tom, ako sa zdravotný záznam dostal na verejnosť, "tejto osobe garantujem anonymitu, odmenu a beztrestnosť", dodal Naď. Zároveň poprel informácie o tom, že mal byť odvolaný riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚNV) v Ružomberku Vladimír Lengvarský.

 

 

Vyjadrenie ministerky Kolíkovej 
Zadržaný Lučanský si pred tromi týždňami v cele poranil oko. Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) 11. decembra vylúčila akékoľvek cudzie zavinenie či napadnutie bývalého policajného prezidenta, ktorého hospitalizovali a operovali v nemocnici v Ružomberku.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Poškodenie zdravia Milana L. dal prešetriť nový generálny prokurátor SR

 

Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa v utorok 29. decembra v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. Prečítajte si aj nové informácie od ministra vnútra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies