Obyvateľov Lausanne potrápila mimoriadne silná búrka

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 18:31 • 2 min
Obyvateľov Lausanne potrápila mimoriadne silná búrka

ŽENEVA - Náhla búrka sa v noci na utorok prehnala švajčiarskym mestom Lausanne, informovala agentúra AP. Voda v meste siahala ľuďom až do výšky kolien, zatopila obchody i pivnice, valila sa dole schodmi a eskalátormi.

slovakia

left justify in out

Podľa Lionela Peyrauda z miestnej meteorologickej služby Meteo Suisse napršali na jednom mieste za desať minút viac než štyri centimetre vody. Bol to nový švajčiarsky zrážkový rekord nameraný v takom krátkom rozpätí.

 

Nezvyčajne intenzívnu búrku pripísal Peyraud veľkému množstvu vlhkého, nestabilného vzduchu stúpajúceho z oblasti Stredozemného mora a nedávnemu poklesu tlaku vzduchu nad Španielskom.

 

Hovorca záchranárov mesta Lausanne Michel Gandillon povedal, že evidovali 2000 núdzových volaní. Ľudia žiadali o pomoc v prípade vyvrátených stromov, upchatých ulíc či zaplavených obchodov. Správy o zraneniach sa neobjavili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies