Gareth Bale po sezóne opustí Real Madrid

NETKY.SK • 16 Február 2022, 10:06 • 2 min
Gareth Bale po sezóne opustí Real Madrid

MADRID – Tridsaťdvaročný Gareth Bale v lete definitívne ukončí svoje takmer deväťročné pôsobenie v hlavnom meste Španielska. Reprezentant Walesu momentálne nehrá dôležitú rolu v plánoch trénera Carla Ancelottiho a bude si hľadať nové pôsobisko.

slovakia

left justify in out

Baleovi v lete vyprší v Reale zmluva a ani jedna strana nemá záujem o jej predĺženie. „Hráč mal zdravotné problémy, teraz mu končí zmluva. Možno nemal tú správnu motiváciu, ale svoje pôsobenie v tomto klube chce zakončiť tak, ako si zaslúži. Pre jeho kariéru je dôležité, aby sa s nami rozlúčil dobrými výkonmi,“ prezradil Ancelotti.

 

 

Bale prestúpil na Pyrenejský poloostrov v roku 2013 z Tottenhamu za 85 miliónov eur a jeho prestup sa zaradil medzi najdrahšie v histórii. Za biely balet celkovo odohral 255 zápasov, strelil 106 gólov a štyrikrát triumfoval v Lige majstrov. V zbierke má aj dva ligové tituly. Aj napriek vynikajúcim číslam sa nikdy nestal spoľahlivým ťahúňom ofenzívy a po odchode Cristiana Ronalda do Juventusu postupne túto úlohu prebral Karim Benzema. Baleovi vyčítali aj to, že sa za deväť rokov nedokázal naučiť po španielsky a v kabíne nebol príliš obľúbený. Jeho kariéru navyše pravidelne lemovali zranenia.

 

 

Rodák z Cardiffu bol v septembri 2020 zapožičaný na hosťovanie do Tottenhamu, kde sa z neho v minulosti stala hviezda prvej veľkosti, na predchádzajúce výkony však nadviazať nedokázal a hoci v 20 zápasoch zaznamenal 11 presných zásahov, po sezóne sa vrátil do Realu.

 

 

V aktuálnej sezóne naskočil kvôli zdravotným problémom len do štyroch stretnutí, naposledy cez víkend proti Villarealu, pričom sa v základnej zostave objavil po dlhých 168 dňoch. Podľa informácií médií by sa mohol v lete vrátiť do Tottenhamu, ktorý má pre neho údajne pripravený kontrakt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies