Obrovský výpadok elektriny postihol časti Kalifornie, Arizony a Mexika

NETKY.SK • 9 September 2011, 15:34 • 2 min
Obrovský výpadok elektriny postihol časti Kalifornie, Arizony a Mexika

Obrovský výpadok elektriny postihol časti Kalifornie, Arizony a Mexika

slovakia

left justify in out

img

Obrovský výpadok elektriny zapríčinený "ľudským zlyhaním" postihol takmer päť miliónov ľudí v častiach amerických štátov Kalifornia a Arizona a v Mexiku. Predstavitelia upozornili, že mnoho obyvateľov zostane bez elektriny deň alebo i viac dní.
      Výpadok elektriny zapríčinený zamestnancom, ktorý pracoval v rozvodni v Arizone, zastavil dopravu na juhokalifornských diaľniciach, prerušil dodávky vody v častiach kalifornského okresu San Diego a v mexickom meste Tijuana a niektorých starších obyvateľov museli umiestniť na jednotky intenzívnej starostlivosti.
      Medzinárodné letisko v meste San Diego zrušilo všetky odlety, doprava v uliciach sa zastavila kvôli nefungujúcim semaforom a mestskí hasiči museli zachraňovať približne 70 ľudí, ktorí uviazli vo výťahoch.
      Školy v San Diegu sú na príkaz úradov zatvorené až do pondelka 12. septembra, keďže verejné služby nemohli zaručiť, že dokážu obnoviť osvetlenie v triedach.
      "Bol to veľmi vážny výpadok, zasiahol celý región," Mike Niggli, šéf podniku San Diego Gas and Electric, ktorý oblasti poskytuje plyn a elektrinu. "Niet pochýb, že niečo také sa v našom systéme ešte nikdy nestalo," dodal.
      Polícia v druhom najväčšom meste Kalifornie San Diegu, ležiacom medzi Los Angeles a mexickou hranicou, však informovala, že nedošlo k žiadnym veľkým problémom a nemocnice sa úspešne preorientovali na rezervné zdroje energie.
      V meste Yuma v štáte Arizona zostalo bez elektriny vyše 50.000 ľudí. V mexickom štáte Baja California nemalo elektrinu 180.000 zákazníkov.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies