Obrovská lúpež na letisku v čilskom Santiagu: Zobrali takmer osem miliónov!

NETKY.SK • 13 August 2014, 07:25 • 2 min
Obrovská lúpež na letisku v čilskom Santiagu: Zobrali takmer osem miliónov!

SANTIAGO - Najmenej osemčlenná maskovaná a po zuby ozbrojená skupina zločincov prepadla dnes na pristávacej dráhe letiska v čilskej metropole Santiago peňažný transport a ukoristila šesť miliárd pesos (v prepočte takmer osem miliónov eur), ktoré mali byť naložené na odlietajúci stroj.

slovakia

left justify in out

Páchatelia mali zrejme falšované preukazy pracovníkov letiska, inak by sa len ťažko boli mohli dostať do zabezpečenej časti vzdušného prístavu. S peniazmi, ktoré ukoristili aj vďaka faktu, že príslušníci bezpečnostnej služby nesmú na území letiska chodiť ozbrojení, ušli na dvoch automobiloch. Celý prepad sa realizoval tak rýchlo a profesionálne, že si pasažieri nič nevšimli.

 

Trasu úteku zasypali lupiči množstvom klincov, aby znemožnili ich prenasledovanie na motorových vozidlách. Na diaľnici do Valparaísa sa medzičasom našiel vyhorený vrak motorového vozidla, ktorý je teraz predmetom skúmania policajných expertov s podozrením, že by mohlo ísť o jeden z automobilov využitých pri prepade. Súčasťou vyšetrovania je aj pátranie po eventuálnych komplicoch bandy medzi zamestnancami letiska. Podľa informácií novín La Tercera ide o historicky najvyššiu sumu ukoristenú pri prepade na čilskom území.

 

Doteraz najväčšiu lúpež tu registrovali od roku 2006, keď na rovnakom letisku došlo po prepade peňažného transportu k odcudzeniu miliardy pesos, teda šestiny dnešnej koristi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies