Obec finančne podporuje školáka. Matku mu zabil metanol

NETKY.SK • 20 September 2012, 06:58 • 2 min
Obec finančne podporuje školáka. Matku mu zabil metanol

Obec finančne podporuje školáka. Matku mu zabil metanol - Svet Zastupitelia obce Komorní Lhotka v okrese Frýdek-Místek v Moravskosliezskom kraji v utorok večer venovali 5000 českých korún a k tomu špeciálne konto osemročnému Alexandrovi, ktorého rodinu zd

slovakia

left justify in out

img

Zastupitelia obce Komorní Lhotka v okrese Frýdek-Místek v Moravskosliezskom kraji v utorok večer venovali 5000 českých korún a k tomu špeciálne konto osemročnému Alexandrovi, ktorého rodinu zdecimoval metanol. Matka mu zomrela a starý otec leží v kritickom stave v mestskej nemocnici v Třinci. Informovala o tom dnes česká spravodajská webová stránka iDNES.cz.
      "Suma 5000 korún je na školu, aby Saša mohol ísť na plavecký výcvik, mal na pomôcky, jednoducho na zabezpečenie základných vecí," povedal Miloslav Hampel, starosta obce, kde žije približne 1500 obyvateľov.
      Starosta dodal, že ak bude treba, sú ochotní uvoľniť ďalšie peniaze. "Ľuďmi v obci udalosť otriasla, takže panuje zhoda, že by sme Sašovi pomáhali aj ďalej," uviedol.
      Chlapcovi môžu pomôcť aj ľudia z iných lokalít, pretože úrad spoločne so Sliezskou cirkvou evanjelickou založili špeciálne konto Saša 254 583 816/0300.
      Chlapec teraz žije u svojho strýka v Českom Těšíne. Zatiaľ nie je jasné, ktorý príbuzný sa o školáka bude starať. Do utorkového pohrebu jeho matky nikto nechcel jatriť bolesť.
      Ženu, ktorá pracovala v automobilke, priviezli do třineckej nemocnice aj s jej 60-ročným otcom. Nikto nevie, odkiaľ vzali jedovatý alkohol. Mladá žena údajne pila len výnimočne.
      Šesťdesiatročný muž stále bojuje o život. Nemocnica v Ťrinci informovala, že je v kritickom stave.

Zdroj: TASR/iDnes.cz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies