Obchodovanie s deťmi sa v Číne vymyká z pod kontroly, vláda zriadila novú webovú stránku

NETKY.SK • 21 September 2015, 12:17 • 2 min
Obchodovanie s deťmi sa v Číne vymyká z pod kontroly, vláda zriadila novú webovú stránku

PEKING - Čínska vláda odštartovala prevádzku internetovej stránky poskytujúcej informácie o deťoch, ktoré sa stali obeťami ilegálneho obchodovania. Zámerom iniciatívy je vypátrať biologických rodičov týchto unesených detí, informovala dnes agentúra DPA, citujúc miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo občianskych záležitostí spustilo danú stránku v sobotu a už na ďalší deň zaznamenala vyše 1,6 milióna návštev, napísal denník Beijing Youth Daily. Stránka nateraz zahŕňa profily 284 zachránených detí vrátane ich fotografií, mien, lokalít ich nájdenia a kontaktných údajov. Ministerstvo hodlá v budúcnosti rozšíriť portfólio zánovnej stránky a zosúladiť svoju činnosť so sociálnymi úradmi, ktoré spracúvajú žiadosti rodičov.

 

Polícia v severočínskej provincii Šan-tung v januári zachránila 37 chlapčenských batoliat a zatkla 103 podozrivých priekupníkov, ktorí sa ich snažili predať za 50.000 až 80.000 jüanov (v prepočte 6880 až 11.000 eur) za jedno dieťa. Vo februári polícia zachránila 382 batoliat a zatkla viac než 1000 podozrivých osôb.

 

Priekupníctvo s batoľatami sa v Číne podľa tamojších úradov "vymyká spod kontroly", a to napriek prísnym postihom. V krajine totiž stále pretrváva uprednostňovanie potomkov mužského pohlavia. Batoľatá sa dajú v chudobnejších oblastiach kúpiť za zhruba 30.000 jüanov (4100 eur) a v bohatších predať za 90.000 jüanov (12.400 eur).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies