Obama v apríli príde do Londýna a podporí zotrvanie Británie v EÚ

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 09:41 • 2 min
Obama v apríli príde do Londýna a podporí zotrvanie Británie v EÚ

LONDÝN/WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama údajne pricestuje v apríli do Londýna a bude apelovať na britských voličov, aby podporili zotrvanie svojej krajiny v EÚ, informoval dnes denník The Independent.

slovakia

left justify in out

Britskí voliči budú v júni rozhodovať v referende o tom, či ich krajina zostane súčasťou EÚ ako najväčšieho svetového obchodného bloku. Obama už skôr deklaroval, že si želá, aby Británia zostala členom EÚ a pomohla tak zachovať povojnové transatlantické partnerstvo, uviedla agentúra Reuters.


Väčšina prieskumov verejnej mienky v Británii vypovedá o rozkole v tamojšej spoločnosti, kde väčšina ľudí je stále nerozhodnutá vo veci prípadného brexitu.


Podľa dnešného vydania Independentu by Obama v apríli mal zavítať do Nemecka na veľtrh technológií. Podľa zdroja v britskej vláde by Obama cestu do Európy mohol zrejme využiť aj na návštevu Londýna. "Bolo by dosť šokujúce, keby (britských) voličov nepožiadal, aby hlasovali za zotrvanie Británie v únii," uviedol nemenovaný vládny zdroj.


Washingtonský Biely dom a úrad britského premiéra Davida Camerona zatiaľ odmietli komentovať správy o možnej Obamovej návšteve v Londýne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies