Obama nominuje do čela Pentagonu Ashtona Cartera

NETKY.SK • 2 December 2014, 18:53 • 2 min
Obama nominuje do čela Pentagonu Ashtona Cartera

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama nominuje bývalého predstaviteľa Pentagonu Ashtona Cartera za ministra obrany. Informujú o tom v utorok stanice CNN a BBC.

slovakia

left justify in out

Carter, bývalý viceminister obrany za prezidenta Billa Clintona, je považovaný za hlavného kandidáta na nahradenie Chucka Hagela, ktorý svoj post opúšťa.
Hovorca Pentagonu správy zatiaľ odmietol komentovať. Obamov nominant bude musieť získať zelenú od Senátu dominovaného republikánmi. 

 

Hagel, ktorý šéfuje rezortu obrany od roku 2013, zostane vo funkcii až do vymenovania svojho nástupcu. Je prvým ministrom Obamovej administratívy, ktorý odstúpil po porážke Demokratickej strany v nedávnych parlamentných a guvernérskych voľbách. Hagel nesúhlasil s Obamovou politikou voči extrémistickej skupine Islamský štát, proti ktorej podnikajú USA nálety v Iraku aj v Sýrii. K odstúpeniu ho podľa niektorých zdrojov vyzval sám prezident.

 

Zľava: Americký minister zahraničných vecí John Kerry, Prezident USA Barack Obama a bývalý predstaviteľ Pentagonu Ashton Carter 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies